REKORDPRIS: Denne eneboligen på Landås i Bergen ble i dag solgt til utrolige 6,650 millioner kroner. Prisantydningen var 4,590 millioner. Foto: KROGSVEEN/MASTFOTO

Megler: - Aldri vært med på en budrunde som dette: Dette oppussingsobjektet ble solgt for 2 millioner over takst

Mellom 150 og 200 personer kom på visning, og over 20 var med i kampen om å bli eier av denne 55 år gamle boligen på Landås i Bergen.

 • Nanna Johannessen

Artikkelen er over seks år gammel

Den 176 kvadratmeter store eneboligen fra 1959 på Landås i Bergen hadde en prisantydning på 4.590.000 kroner, men ble i dag solgt for 6.650.000 kroner etter en heftig budrunde.

- Jeg har vært 16 år i bransjen, men har aldri vært med på en visnings- og budrunde som dette. Det er så klart veldig moro, sier daglig leder Fredrik Søreide i Krogsveen i Bergen.

Hard kamp

Totalt kom det inn 20 bud i budrunden som ble avsluttet litt over klokken 13.00 onsdag. Totalt var det 22 personer med i budrunden.

FORNØYD MEGLER: Daglig leder Fredrik Søreide i Krogsveen i Bergen. Foto: KROGSVEEN

- Mot slutten var det to stykker som kjempet hardt, sier Søreide.

Boligen er langt fra ny, og ifølge Søreide må man beregne å bruke mellom 1,5 og 2 millioner kroner på å pusse opp boligen. Men det er ikke uten grunn at boligen var så populær:

- Dette er en bolig som har vært i en familie siden 1959, og den har den desidert beste tomten og beliggenheten på Landås i Sollien. Det er en helt fantastisk panoramautsikt over byen, gode solforhold og dobbel garasje i et område hvor det er stor kamp om parkeringsplassene. For de som har kjøpt boligen er det et drømmeprosjekt med stort potensiale.

LES MER: 10 vinner-tips i boligmarkedet

Unik bolig

Ifølge Søreide er det ikke uvanlig at boliger går et stykke over prisantydning om dagen.

- Vi opplever at markedet er velfungerende, men dette er helt spesielt. Samtidig er det viktig å understreke at de som har kjøpt boligen skal bo der selv og tenker langsiktig. Da kan en slik investering forsvares. Denne typen boliger kommer ikke for salg ofte, sier han.

Ifølge Søreide var mange av de som kom på visning folk som bor i nærområdet.

- Det var mange som bor i nærheten og som ønsket seg noe større. Dette er en attraktiv adresse, og mange har nok sett på dette huset i lengre tid.

Fornøyd kjøper og selger

Ifølge megleren er både kjøper og selger fornøyd.

- Selger er fornøyd, og det er kjøper også. De har fått seg en helt unik bolig. Utsikten er helt fantastisk. Herfra kan man nesten slippe å kjøpe sesongkort til Brann stadion, men det var nok ikke derfor de kjøpte den, sier han.

Forventer press i prisene i Bergen

Administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendomsmeglerforetakenes forening (EFF) ønsker ikke å kommentere enkeltsalg.

EIENDOMSMEGLERSJEF: Administrerende direktør Christian V. Dreyer i EFF forteller at Bergen er et av de områdene hvor det forventes et press i boligprisene. Foto: FRODE HANSEN

- Enkeltsalg forteller ikke så mye om markedet. Men at en bolig går så mye over takst er ikke vanlig. Det er ofte de boligene som krever oppgradering som er vanskeligst å prise. Når man opplever en pris som er vesentlig høyere enn antatt kan det være at man har undervurdert potensialet i markedet.

Han trekker frem at det forventes en økning i boligprisene i Bergen.

- Bergensområdet er der man forventer at prisene skal gå best framover. Det er det området i landet med færrest boliger for salg, og det er mer press på markedet der enn andre steder i landet.

- Vi har ingen konkrete prognoser, men Bergen - sammen med Tromsø - er de markedene som vil presse prisene opp, fortsetter han.

Les mer: Takstene på samme bolig sprikte med 800.000 kroner

Flere faktorer avgjør

Ifølge økonomikommentator Tom Staavi i VG gir det ingen mening å si noe om boligmarkedet basert på en enkelt budrunde og salg, uansett om det går veldig godt eller veldig dårlig.

- Spesielle forhold ved den enkelte bolig, beliggenhet og rene tilfeldigheter kan påvirke prisingen av hvert enkelt objekt.

For eksempel, uten at jeg vet noe om det, kan takstmannen i dette tilfellet i utgangspunktet ha satt en alt for lav takst. Det kan også være at det denne boligen hadde noe helt spesielt ved seg, eller at det tilfeldigvis var to eller flere svært velstående budgivere som skulle bo akkurat her og det omsettes lite i området, sier Staavi.

Mer om

 1. Boligmarkedet

Flere artikler

 1. Pluss content

  Rekordmange boliger - fornuftige priser

 2. God fart i boligmarkedet: Disse 10 boligene ble solgt godt over prisantydning

 3. Pluss content

  Spinnvill boligprisvekst

 4. Pluss content

  Så høyt bør du by i budkampen

 5. Pluss content

  Slik foregår boligsalget - egentlig

Fra andre aviser

 1. - Det går bedre enn ventet

  Aftenposten
 2. - Boligsalget går bedre enn ventet

  Aftenposten
 3. - Det går bedre enn ventet

  Fædrelandsvennen
 4. Denne ble solgt 1,7 millioner kroner over prisantydning

  Fædrelandsvennen
 5. Her går boligene mest over prisantydning

  Bergens Tidende
 6. Solgt 1,7 millioner kroner over prisantydning

  Aftenposten

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no