MF Lysningen går på strekningen mellom Holm og Vennesund.
MF Lysningen går på strekningen mellom Holm og Vennesund. Foto:Torghatten Trafikkselskap,

Denne fergen binder Norge sammen nå

INNENRIKS

«MF Lysningen» – som har plass til 60 biler – er eneste mulighet til å reise mellom nord og sør etter at Håpnesbrua ble stengt søndag kveld.

Publisert: Oppdatert: 10.02.15 04:38

Veitrafikkenstralen stengte Håpnesbrua rundt klokken 23.30 søndag kveld, etter at deler av dekket på broen gikk i oppløsning.

Dermed er det duket for trafikale utfordringer mandag for reisende som skal reise mellom nord og sør.

Bakgrunn:Bro på E6 stengt – Norge delt i to

De eneste mulighetene for omkjøring er om Sverige, eller fylkesvei 17, også kjent som Kystriksveien. Her må man ta ferge mellom Vennesund og Holm, og omveien tar minst fire timer.

– Vil dere sette inn flere ferger på strekningen?

– Det er det første vi vil se på i dag, sier Stein Andre Herigstad-Olsen, administrerende direktør i Torghatten Trafikkselskap til VG, mandag morgen.

Plass til 60 biler

«MF Lysningen» går på strekingen mellom Vennesund og Holm, og har plass til 60 biler og 190 passasjerer, ifølge Torghatten Trafikkselskap. Reisen mellom Vennesund og Holm tar om lag 20 minutter.

Fergestrekningen åpnet ikke før rundt klokken 06.00 mandag. Dermed var det en stund full stans mellom nord og sør – og Norge var rett og slett delt i to.

1 av 8Håpnes bro på E6 i Nord-Trøndelag er stengt etter at deler av toppdekket på broen har gått i oppløsning. Foto: Karl Jørgen Marthinsen

– Kan bli langvarig

Det har blitt gjort undersøkelser av broen i løpet av natten, opplyser Nekstad i Vegtrafikksentralen. I løpet av dagen skal også brokonstruksjonen undersøkes.

Hvor lenge broen vil være stengt er uvisst, men ifølge Veitrafikksentralen vil det nok ikke åpnes med det første.

– Slik det ser ut nå kan det ta nokså lang tid før broen åpner igjen. Jeg frykter det blir langvarig, sier han og legger til at reisende burde regne med omkjøringer resten av dagen, Torgeir Nekstad, trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen Midt-Norge, til VG.

Han anbefaler alle som skal kjøre i distriktet i dag om å kjøre ekstra forsiktig på grunn av fare for vannplaning etter store nedbørsmengder de siste dagene.

Sent søndag kveld ble E6 også stengt mellom Fåvang og Ringebu i Gudbrandsdalen på grunn av et mindre ras. All tungtrafikk blir dirigert over riksvei 3 gjennom Østerdalen.

Også Vaterholm bro, på fylkesvei 72 mellom Verdal og Jämtland, er stengt på grunn av oversvømmelse, skriver Trønder-Avisa.