KRITISK: Foretakstillitsvalgt Aasmund Bredeli ved Oslo universitetssykehus mener sykehuset driftes som et prøveprosjekt. Foto: Roger Neumann/VG

Tillitsvalgt spår 15 års uro ved Ullevål sykehus

Foretakstillitsvalgt Aasmund Bredeli ved Oslo universitetssykehus frykter at fagfolk vil forlate Ullevål og at mellomledere vil holde seg unna lederstillinger.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

I et innlegg i Dagens Næringsliv skriver han at sykehuset ikke har noen løsning på arealbehovet de nærmeste 15-20 årene. Han oppfordrer ledelsen til å prioritere en realistisk disponeringsplan for driften for de kommende årene.

- Vi har en helt uavklart situasjon for hvordan vi skal takle dagens kapasitetsproblem og befolkningsveksten som kommer nå. Man kan få inntrykk av at man har tenkt å drive sykehuset i en unntakstilstand i denne perioden, sier han til avisen.

Han mener det er uforsvarlig å drifte sykehuset som et «prøveprosjekt», som han kaller det, i 15 år inntil et nytt sykehus står ferdig.

Den største faren nå er at ansatte kan gi opp, frykter Bredeli.

- Mange har gitt opp troen på denne omstillingen. Mellomledere vil ikke lede lenger, og fremragende fagpersoner søker seg ut, slik at fagmiljø forvitrer, sier han.

Han mener det allerede har funnet sted en stor kompetanseflukt. Han mener det er store problemer med å rekruttere ledere innad i sykehuset.

Oslo universitetssykehus-sjef Bjørn Erikstein la 26. oktober fram en ny arealplan for et sykehus på 500.000 kvadratmeter på Gaustad. Det vil ta 15 år å realisere prosjektet, dersom det blir vedtatt.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder