RAMME ALVOR: Doen som forsvant var et handikaptoalett med håndtak og det hele. I tillegg har førjuls-synderne også tatt med seg dusjbatteriet. Foto: BORGAR JØNVIK/LOKALAVISA VERRAN-NAMDALSEID

RAMME ALVOR: Doen som forsvant var et handikaptoalett med håndtak og det hele. I tillegg har førjuls-synderne også tatt med seg dusjbatteriet. Foto: BORGAR JØNVIK/LOKALAVISA VERRAN-NAMDALSEID

Dritdårlig gjort: Tyver stjal kirketoalett

Frekke tyver stakk av med både dusjbatteriet og toalettskålen fra en kirke i Verrabotn i Nord-Trøndelag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- En skitsak! Smålig! Her prøver man å gjøre noe til beste for folk som bruker kirke og kirkegård, og så blir dette resultatet, sier leder i Verran Kirkelige Råd, Jens Kåre Vågen til Lokalavisa Verran-Namdalseid.

Doen som forsvant var et handikaptoalett med håndtak og det hele. Begge deler er skrudd løs fra golv, avløp og vannrør. I tillegg har de sorte får også saget av vannrørene til dusjbatteriet og tatt med seg dette. Men dobørsten og toalettpapiret har de latt være i fred, skriver Lokalavisa Verran-Namdalseid.

Kommunen som reddende engel

Servicebygget ved Fines kirke ble satt opp på dugnad for ni-ti år siden etter donasjoner fra avdøde.

- Det ble lagt ned mye arbeid i å få reist et bygg med spiserom, lager og toalett/dusj. Derfor er det utrivelig at noen går fram på denne måten. Håpet er at noen har sett uvanlig aktivitet rundt kirken, det kan ikke ha vært så mange dagene siden. Folk er her jevnlig, og jeg regner med at de ville ha sagt fra om de hadde sett at skålen var borte, sier Vågen til Lokalavisa.

Takket være en reddende engel - kommunen - får kirkefolket også benytte mer verdslige fasiliteter i julehøytiden.

- Vi har ordnet et nytt klosett. Kommunen har hjulpet oss med et brukt toalett, forteller Vågen til VG.

Tyveriet anmeldt

Vågen kan imidlertid ikke love syndsforlatelse til tyvene. Tyveriet er anmeldt.

- Det er innkommet en anmeldelse på tyveri av handikaptoalett pluss dusj. Den er registrert den 19. desember, forteller Ulf Bertil Wiseth, operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt til VG.

- Det er jo simpelt gjort. Jeg har aldri hørt om noe slikt før, sier Wiseth.

Han har jobbet i politiet i over 30 år, siden 1982.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder