Sammenlign deg med resten av Lønns-Norge

Legg inn ligningsinntekten din, og få vite hvor på lønns- og skattelisten du er blant samtlige norske skattebetalere.

Ingvild Sagmoen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Norges rikeste person hadde i 2013 en inntekt på svimlende 314 millioner kroner, ifølge skattelistene som ble offentliggjort i natt.

Er du nysgjerrig på hvor på lønnslisten du havner, kan du sammenligne deg med resten av Skatte-Norge i søkeverktøyet nederst i artikkelen. Du kan også se hvilket nummer du er på listen over hvem som bidrar mest og minst til fellesskapet gjennom betalt skatt.

Du legger inn tallene dine, og får dermed vite hvilken plass du står på blant samtlige norske skatteytere.

Den som skatter aller mest i Norge er Trond Mohn. Han er nummer to på inntektstoppen og tjente 304 millioner kroner i fjor. Han hadde en formue på 4,565 milliarder, og betalte 135 millioner kroner i skatt.

I 2013 var det 659.460 nullskattytere i Norge.

VIL HA ÅPENHET: Ansvarlig redaktør i VG, Torry Pedersen, mener det er viktig med åpenhet knyttet til inntekt, skatt og formue. Foto:Gisle Oddstad,VG

– Viktig med åpenhet

– Prinsipielt er det viktig med åpenhet rundt inntekt, skatt og formue fordi det bidrar til en viktig oppslutning og en debatt om skattesystemet i Norge, sier ansvarlig redaktør og administrerende direktør i VG, Torry Pedersen.

– Søkeverktøyet vil gi folk et inntrykk av hvor på lønns- og skattelistene de ligger, uten at det eksponerer andre, og det kan være morsomt, sier han.

Diskuter skatt på sosiale medier, bruk #VGSKATT.

Søk avsløres

Er du nysgjerrig på hva sjefen, naboen eller eksen tjente i fjor, kan du søke i skattelistene, men merk at nytt av i år er at den du søker på får et varsel om at du har vært inne og sett.

Det er nyttig å legge seg bak øret at skattelistenes tall er nettotall etter fradrag. Men du kan få hjelp til å finne omtrentlig inntekt.

Det vil for eksempel si at inntektstallet ikke er den lønnen den enkelte har fått, men skattbar inntekt etter fradrag for reise, pendling, foreldrefradrag etc.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder