FUNNET PÅ TOGSPORET: Verktøykassen med en død hund oppi ble funnet på jernbanesporet i Kværnerdalen i Oslo av en NSB-ansatt søndag morgen. Her er togsporene like ved, på Loenga i Oslo avbildet. Foto: Illustrasjonsfoto:Tore Kristiansen,VG

Fant død hund i verktøykasse i Oslo

Oslo-politiet har igangsatt full etterforskning etter at en
død hund ble funnet i en verktøykasse i Kværnerdalen i Oslo søndag morgen.

Eivind Lindkvist Johansen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Politiet ble varslet av en NSB-ansatt om det makabre funnet i 08-tiden.

- Han hadde funnet en verktøykasse som lå hensatt på jernbanesporet i Kværnerdalen. Oppi kassa lå det en død hund, sier operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt til VG.

Pedersen opplyser at vedkommende tok med seg verktøykassa til politihuset på Grønland.

- Patruljen som tok den imot fikk inntrykk av at hunden ikke hadde dødd på vanlig vis.

Politiet vet foreløpig ikke hva slags skader dyret hadde, men de har sendt hunden videre til Veterinærhøyskolen for obduksjon. Politiet sier saken er såpass spesiell at de ønsker å etterforske den videre.

Utlover dusør

Dyrevernalliansen sier de vil utlove en dusør hvis det viser seg at hunden har blitt utsatt for noe kriminelt.

UTLOVER DUSØR: Live Kleveland i Dyrevernalliansen. Foto:Marius Knutsen,VG

- Hvis obduksjonsrapporten tilsier at hunden er offer for en kriminell handling vil vi utlove en dusør på 5000 kroner for tips som kan hjelpe politiet å finne gjerningspersonen, sier jurist Live Kleveland i Dyrevernalliansen til NTB.

De roser politiet for rask reaksjon etter at hunden ble funnet.

– Politiet i Oslo skal ha ros for å undersøke saken, og vi håper dette er uttrykk for at kriminalitet mot dyr nå tas på større alvor enn tidligere, sier Kleveland.

Flere tilfeller av dyremishandling

VG har tidligere omtalt flere lignende saker. I juli fant en fritidsdykker en død katt innelåst i et bur ved Rognsund kai i Øygarden.

Samme måned oppdaget to kvinner en hund som var senket ned i sjøen i Moss. Da de etter hvert fikk hunden om bord i en båt, oppdaget de at den var bundet fast til en sementblokk.

I mars ble en grisebonde fra Vestfold dømt til ett års fengsel for grov dyremishandling etter at det ble funnet 400 døde griser på mannens gård i Stokke. I tillegg ble det funnet 60 levende griser som måtte avlives.

Samme måned fant dykkere en gaupe som var skutt og dumpet, med et tau rundt halsen, i Fættenfjorden i Stjørdal.

I februar omtalte VG en hjemmelaget «kaninfarm» i Fredrikstad, hvor en kvinne hadde stablet flere bur med 74 kaniner inne i sin egen stue.

Ni av kaninene var allerede døde da Mattilsynet oppsøkte leiligheten. Ytterligere nitten dyr var i så dårlig forfatning at de måtte avlives.

(VG/NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder