FANT MOBIL: Krimteknikere fisket opp en telefon fra en rist bare 100 meter fra siktedes bolig. Foto: Frode Hansen , VG

Fant mobil under rist – 100 meter fra den siktedes bolig

Politiet har funnet en mobiltelefon like ved boligen til den 24 år gamle mannen som er siktet for forsettlig drap på Galina Sandeva (28).

Artikkelen er over fire år gammel

Krimteknikere jobbet like før midnatt mandag ved en rist bare 100 meter fra leiligheten på St. Hanshaugen i Oslo, hvor politiet tidligere på dagen ransaket og gjorde beslag.

VG sto og så på mens krimteknikere plukket opp en mobil som lå under risten.

Bare timer før – under politiets pressekonferanse – fikk VG opplyst at politiet på dette tidspunktet ikke hadde kontroll på Galinas mobiltelefon. Den siktede 24-åringen satt da i avhør hos politiet.

Les også: Nødanrop fra den dreptes telefon

Det er foreløpig usikkert om mobiltelefonen som er funnet tilhører den drepte Galina Sandeva (28).

Tok mobilen med seg

Mandag pågrep og siktet politiet den 24 år gamle mannen for forsettlig drap på bulgarske Galina 16. desember i fjor. Kvinnen ble funnet drept i sin egen bil på Bispekaia i Oslo sentrum.

BESLAG: Politiet har gjort beslag i drapssaken om Galina Sandeva. Foto: Morten Hopperstad , VG

Et av de sentrale spørsmålene politiet har forsøkt å finne svar på, er hvor mobiltelefonen til kvinnen er og hvorfor gjerningsmannen tok den med seg fra åstedet.

Les også: Hvor er Galinas telefon?

Kort tid før Galina Sandeva ble drept, klokken 21.32 onsdag 16. desember, fikk politiets nødnummer et taust anrop fra kvinnens mobiltelefon. Anropet varte i åtte sekunder. En time senere slo telefonen inn på en basestasjon i området St. Hanshaugen/Ila i Oslo sentrum, rundt fire kilometer fra Bispekaia hvor kvinnen ble funnet død. Like etterpå blir telefonen slått av.

Politiet har brukt store ressurser på å gjennomføre analyser av mobiltrafikken i det aktuelle området, og de har gjennom de siste tre ukene vært svært interessert i å finne den drepte kvinnens telefon.

Les også: Politiet må lete blant titusener av telefoner

Telefonen kan inneholde viktig informasjon, blant annet Galina Sandevas kontakter, bilder og tekstmeldinger, og denne informasjonen kan gå tapt om de ikke finner den.

Vil ikke kommentere

24-åringens forsvarer, Joar Berg Henjum, vil ikke kommentere VGs opplysninger om at en telefon er funnet i nærheten av hans klients bolig.

– Er dette noe din klient har forklart seg om i avhør?

– Har ingen kommentar til dette nå, svarer Henjum.

Den siktede mannen har i et flere timer langt avhør mandag knyttet seg til hendelsen, men han erkjenner ikke straffskyld.

Les også: Sexkunder har meldt seg til politiet

– Som det har vært opplyst fra politiets side og min side, så har han knyttet seg til hendelsen og han har sagt at han er veldig lei seg for det som har skjedd, sier Henjum.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder