NYOPERERT: Her ligger «Lillepus» på operasjonsbenken etter å ha fått operert ut deler av bikien (innfelt) fra tarmen. Foto: PRIVAT

«Lillepus» spiste bikini - måtte opereres for ikke å sulte i hjel

(VG Nett) Da Jeanette Lea Romslo fra Nærbø i Rogaland kom hjem fra ferie var bikinien borte. Katten lillepus hadde spist opp nesten hele klesplagget.

 • Sissel Kruse Larsen

Artikkelen er over syv år gammel

Romslo ble katteeier i juni i 2011, og trodde først at skogskatten «Lillepus» var en helt normal katt. Men etter hvert begynte dyret å vise interesse for mer enn kattemat og middagsrester.

Har du et dyr med matvaner utenom det vanlige? Kontakt VG Netts journalister her!

- Jeg fikk han av en venninne av moren min, og ble helt forelsket da jeg så han. Etter jeg hadde hatt han en stund begynte han å spise på snorer og skolisser, men jeg trodde det var fordi han mistet eller fikk nye tenner, forteller katteeieren til VG Nett.

VG lanserte denne uken en ny møteplass for alle som er glad i dyr. Besøk Dyrebar, VGs nye tjenestefor kjæledyr!

Fant ikke bikinien

I påskeferien i år var hun borte i en uke, og da hun kom hjem så hun at det bare var en liten bit igjen av bikinien hennes som hadde ligget fremme da hun reiste på ferie.

KATTEGLAD: Jeanette Lea Romslo sier at hun ikke har vurdert å kvitte seg med Lillepus, selv om han tygger på klærne hennes. Foto: PRIVAT


- Da hadde han spist resten. Det var en slik halterneck-bikini som knytes bak nakken, jeg hadde ikke knytt opp knuten, så «Lillepus» hadde slukt hele knuten, sier hun.

PROTOKOLL: Hva spiser ditt kjæledyr?

Etter noen dager merket Jeanette at katten ikke var i form. «Lillepus» ville ikke spise eller drikke, og ble etter hvert liggende å skjelve. Da tok de to turen til dyrlegen.

Fant bikinistropp i tarmen

Hor dyrlegen fikk han flytende næring for å komme seg litt til hektene, mens dyrlegen gjorde undersøkelser før det ble bestemt at han skulle opereres.

Veterinær Katrine Dahl Tindberg opererte katten.

- Han hadde vondt da vi tok på buken, og vi bestemte oss for å åpne han opp. Da fant vi det som sannsynligvis var deler av en bikinistropp, sittende fast i tynntarmen, forteller Tindberg.

«Lillepus» tarm fikk et lite snitt for å få ut bikinibiten som satt fast, men veterinærene sjekket om det satt fast mer andre steder.

Allerede samme kveld som han ble operert kviknet katten til, og begynte å spise.

Stor klesappetitt

Dyrlegen har flere ganger tidligere opplevd at hunder har spist uvanlige ting, men ikke at katter har hatt en så spesiell appetitt.

I tillegg til bikinien som måtte opereres ut, har den sultne katten tatt store jafs av flere gensere, sokker, undertøy og truser. Han skal også ha en forkjærlighet for merkeklær.

Saken fortsetter under bildet ...

TYGGET: Et gensererme, en sokk, og en genser har her fått gjennomgå for kattens store appetitt. Foto: PRIVAT

Katteeier Jeanette Lea Romslo sier at hun ikke har fått noe skikkelig svar på hvorfor katten hennes har den spesielle matlysten, og at han også spiser vanlig kattemat. Favoritten er ren kylling.

- Det må være at han er så glad i meg at han er blitt vant til å spise klærne mine. Det eneste jeg kan gjøre for å unngå det er ikke å la klær ligge fremme, men senest i går tok jeg han på fersken med en sokk han spiste på, sier hun.

- Jeg er blitt så utrolig glad i han, så klesspisingen får bare være. Han er veldig spesiell for meg, legger hun til.

- Kan være farlig

Veterinær Tingberg advarer katteeiere som merker at katten deres spiser klær eller andre ting som ikke er ment for kattemager.

- Det kan være farlig, og kan nesten være mer farlig for katter som allerede er operert i tarmen, det kan teoretisk sett gi en innsnevring der det har blitt snittet i tarmen, sier hun og oppfordrer alle som mistenker at katten har spist noe den ikke skal om å oppsøke veterinær.

Mer om

 1. Utrolige historier
 2. Dyr

Flere artikler

 1. Fant teskje i hunden «Gypsy»s mage

 2. Herkules er en av Norges eldste katter: Lever på kokt sei og kjærlighet

 3. Pluss content

  Maten som kan ta livet av kjæledyret ditt

 4. Pluss content

  Når kjæledyret angriper barna

 5. Pluss content

  Når kjæledyret dør

Fra andre aviser

 1. Slik får du og dyrene en fin jul

  Aftenposten
 2. Hjem fra ferie med rabies i bagasjen

  Bergens Tidende
 3. Dette koster kjæledyret ditt

  Fædrelandsvennen
 4. Dyrepasseren ble overrasket da han så hva som lå i magen til pingvinen Birkir

  Bergens Tidende
 5. Vi sporet katten Plumbo i to uker med en helt genial dings

  Aftenposten
 6. Julius (7) er ikke i form, og veterinær Lisbet Holtet har dårlige nyheter til matmor

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder