BRÅSTOPP: For å unnslippe politiet forsøkte tyvene å kjøre ned hoppbakken i Alta. Foto: Marthe Karoline Olsen

Vill biljakt endte i hoppbakken

Med politiet hakk i hæl satte biltyvene kursen nedover hoppbakken. Det skulle de ikke gjort.

  • Maria Abdli
Publisert:

Søndagskvelden bød på en rekke utfordringer for politiet i Alta, da en tyverimelding etter hvert førte til en biljakt.

Det var Altaposten som først skrev om den hektiske kvelden, som begynte med en melding om innbrudd i byens rådhus ved 19.30-tiden søndag. Like etter kom det en ny melding om at en bil var stjålet fra et annet kommunalt bygg.

Fikk en rekke tips

Bilen, en Toyota Verso, ble etterlyst i sosiale medier, og politiet fikk en rekke tips. Det var imidlertid en politipatrulje som tilfeldigvis kom over bilen.

- Først fikk vi melding om tyveri på et kommunalt bygg, senere blir en bil meldt stjålet. Denne bilen observerer vi etter hvert, og det blir en biljakt, sier Jan-Olav Schjølberg, operasjonsleder for politiet i Vestfinnmark til VG.

Politibilen kolliderer med personbil

Like etter at forfølgelsen tar til, kolliderer imidlertid politiet med en personbil, skriver Altaposten. Det skal ikke ha blitt personskader, men kollisjonen førte til at biljakten ble avbrutt.

Dermed fortsatte biltyvene ferden. Ifølge vitner Altaposten har vært i kontakt med, ble det kjørt stygt, både i boligfelt, langs gang- og sykkelbaner og på private eiendommer.

Saken fortsetter under bildet

BOM FAST: Tyvene fortsatte til fots da bilen ble sittende fast i hoppbakken. Foto: Marthe Karoline Olsen

Les også: Toppen av frekkhet! Tyver stjal båten til Hans og hilste på leieboeren

Forsøkte å stikke av til fots

Biljakten gjennom Alta tok etter hvert til igjen. Tyvene var imidlertid ikke klare til å gi opp, og kjørte derfor utfor byens hoppbakke. Der ble imidlertid bilen sittende bom fast, og tyvene forsøkte å stikke av til fots.

- Vi har pågrepet to stykker, men er fortsatt på utkikk etter flere, sier Schjølberg mandag morgen.

De pågrepne sitter i arrest og vil bli avhørt. Ifølge Altaposten skal det ikke ha kommet noen meldinger om at tyvene ble skadet i fluktforsøket.

Kollisjonen med personbilen meldes inn til Spesialenheten. Operasjonsleder Sverre André Opdahl sier til Altaposten at ingen skal ha blitt skadet, men at han ikke kan kommentere dette ytterliggere.

Les: Stjal bil i Agder - eier hang på taket i 90 km/t

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder