I HARDT VÆR: Ifølge lakselobbyisten Frode Reppe fortrakk fiskeriminister Per Sandberg at kommunikasjonen mellom dem skjedde via privat epost. Foto: Trond Solberg VG

Lakselobbyisten som sendte Sandberg privat e-post hevder fiskeriministeren selv ga ham adressen

Lakselobbyist Frode Reppe hevder at fiskeriminister Per Sandberg ga ham sin private e-postadresse. Samtidig risikerer lobbyisten sparken.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I sommer avslørte Dagbladet at den mektige lakselobbyisten Frode Reppe sendte private eposter til fiskeriminister Per Sandberg (Frp) der han ba om hjelp til å få buskapet sitt fremmet overfor Miljødepartementet.

Nå skriver fagbladet Fiskeribladet at Reppe, som er fagsjef i lobbyorganisasjonen Norske sjømatbedrifters landsforening, hevder at det var Sandberg selv som ga ham sin private epostadresse.

Frode Reppes advokat Geir Hegle bekrefter dette overfor VG. Sandberg benekter på sin side opplysningene.

Bladet skriver at de har dokumentasjon som underbygger advokatens påstand.

Les også: Sandberg i fiskestrid: – Skjerp deg

Puktumfeil skapte trøbbel

Saken ble gjort kjent etter at det viste seg at Reppe hadde sendt e-postene der han ba om hjelp til feil Per Sandberg, som følge av en puktumfeil: Mannen som mottok epostene var en svenske ved navn Per Sandberg, som ikke har mye med norsk fiskeripolitikk å gjøre.

Reppes advokat forteller videre at Reppe oppfattet at Sandberg selv ønsket å kommunisere på den måten.

– Reppe har i denne saken beskyttet Sandberg, sier Hegle til Fiskeribladet.

Les også: Fredriksen har tjent 21 milliarder kroner på laks

Det ble storm etter at Dagbladet avslørte saken, fordi slik kontakt mellom lobbyister og departement skal journalføres. Det er enklere å unngå å journalføre kontakten når den skjer via private epostadresser. Ifølge Dagbladet sendte Reppe to eposter til fiskeriministeren.

Fikk du med deg? Laksefesten ødelegges av lus

Sandberg: – Stemmer ikke

Leder av Norske sjømatbedrifters landsforening, Robert Eriksson, har kalt Reppe inn på teppet. De skal møtes på mandag for å diskutere oppsigelse. Eriksson har fordømt at epostene ble sendt til en privat adresse.

Sandberg avviser at han har gitt lobbyisten sin privat e-postadresse.

– Jeg ga han ikke min private epostadresse, sier han og legger til at gab ikke har noe å gjøre med at Reppe nå kan miste jobben.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder