KAN BLI PARTILEDER: Etter å ha tenkt seg nøye om har Knut Arild Hareide takket ja til å stille som lederkandidat i KrF. Foto: Scanpix

KAN BLI PARTILEDER: Etter å ha tenkt seg nøye om har Knut Arild Hareide takket ja til å stille som lederkandidat i KrF. Foto: Scanpix

Knut Arild Hareide sier ja til å bli leder i KrF

(VG Nett) Stortingsrepresentant Knut Arild Hareide har bestemt seg for å stille som lederkandidat på KrFs partimøte til våren.

Ingunn Andersen
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det melder NRK.no sent onsdag kveld.

- Jeg har vært i tvil om jeg er den rette til dette, men jeg er veldig sikker på at jeg har lyst til å lede KrF. Jeg er veldig motivert, og så får KrF avgjøre om jeg er den rette, sier Hareide til NRK.

Flere fylkesledere i KrF har oppfordret Hareide til å stille som partilederkandidat. Han har ingen motkandidater, og blir trolig valgt dersom det ikke skjer noe uventet de neste ukene.

Hareide sier til NRK at han ikke blir skremt av dårlige meningsmålinger og tidligere intern strid i partiet.

- Jeg opplever at KrF i dag er et samlet parti, og vi ønsker å stå sammen framover. Jeg tror den krevende tiden som vi har lagt bak oss, gjør at hele partiet er motivert til å vise det beste. Og det beste av KrF trenger Norge, sier Hareide.

Frp-taus

Etter at Dagfinn Høybråten trakk seg 2. oktober, har det versert mange spekulasjoner internt i partiet om hvem som er best skikket til å ta over ledervervet.

Hareide får en vanskelig jobb med å gjenreise partiets tillit fram mot valget i 2013.

Foreløpig er han ikke klar til å svare konkret på hvordan KrF vil stille seg til et regjeringssamarbeid med Fremskrittspartiet.

- Jeg tror ikke at vi nå skal diskutere regjeringssamarbeid, sier Hareide. Han legger til at hele partiorganisasjonen skal være med på å ta stilling til en slik problemstilling, og at det uansett ikke vil skje før i 2013, sier Hareide.

Hareide til VG Nett: - Jeg sover godt!

VG Nett/NTB

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder