Slik vil Siv fornye Norge

Fremskrittspartiet er misfornøyd med det meste og lengter etter regjeringsmakt.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

SELVSIKKER: Formann Siv Jensen og Fremskrittspartiet forbereder seg på regjeringsmakt etter valget i 2009. Foto: Scanpix

Årets landsmøte gir partiledelsen full ryggdekning i arbeidet for å bli med i regjeringen. Utålmodigheten etter å få makt er stor og misnøyen med dagens regjering sterk. I løpet av helgens landsmøte ble den rødgrønne regjeringen beskyldt for å føre en uanstendig politikk.

Skildringene i den politiske debatten om forholdene i helsevesenet, i skolesektoren og i samferdselssektoren grenset til svartmaling. Det er derfor ikke overraskende at landsmøtet vedtok en resolusjon med overskriften: Frp vil i regjering for å fornye Norge.

Forbereder seg

Aftenposten skrev søndag at partiet arbeider med en hemmelig plan om hva Frp vil gjennomføre i sine 100 første dager i regjering.

- Det hadde vært mer oppsiktsvekkende om vi ikke forbereder oss på regjeringsansvar. Kommer vi med i en regjering, er det for å handle fra dag én. Derfor forbereder vi oss grundig, sier partiformannen.

Hun sier at hovedstrategien fram mot valget er å vise fram mest mulig av partiets politikk.

Siv Jensen skal vinne valget på velkjent Frp-politikk: Lavere skatter og avgifter, mer politi og strengere straffer, en mer restriktiv innvandringspolitikk, omlegging av bistandspolitikken og mer penger til skole, helse, samferdsel og forsvar.

- Vi har aldri påstått at vi skal gjennomføre partiprogrammet på én dag. Kommer vi til makten, vil det bli porsjonert ut, sier hun.

Les videre under bildet!

TØFF TRIO: Partiformann Siv Jensen tar et godt tak rundt sine to nestformenn, Per Sandberg (t.h.) og Per Arne Olsen, etter valget på Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen søndag. Foto: Scanpix


- Frp har en rekke gode løsninger, som ofte er benyttet med suksess andre steder, men som fortsatt er uprøvd i Norge. Frp må derfor søke regjeringsmakt for å fornye Norge, heter det i en resolusjon som ble vedtatt søndag.

Samarbeider gjerne

Landsmøtet stadfestet i et vedtak at Frp bare skal støtte en regjering der partiet selv inngår. Forutsetningen for å være med sammen med andre partier er at det føres en politikk som gjør at Frp får tydelig og omfattende gjennomslag på politikkområder som er viktige for partiet, og at gjennomslaget må gjenspeile partiets oppslutning ved stortingsvalget.

- Det kan hende vi må samarbeide med noen. Invitasjonen til de andre ikke-sosialistiske partiene om samarbeid ligger fast, også til Venstre, sier Jensen.

Venstres leder Lars Sponheim ble i flere innlegg på landsmøtet omtalt på en lite flatterende måte. «Brumlebasse», «oppblåst sauebonde» og «Lars den fjortende», var noen av karakteristikkene som ble han til del.

Partiformannen avviser likevel at landsmøtet har gjort mulighetene for å få til et samarbeid mindre.

- Vi må ha gjensidig respekt for hverandre dersom vi skal få til et samarbeid. Jeg er sikker på at vi kunne ha løst problemene om vi hadde satt oss ned i et lukket rom for å diskutere dem, sier partiformannen.

Les også

 1. Frp nekter sine lokalpolitikere å stemme ja til bompenger

  Fremskrittspartiets lokalpolitikere skal konsekvent stemme nei til forslag om bompenger, slo landsmøtet fast søndag.
 2. Frp-ordførere slakter partiets bom-nekt

  GARDERMOEN (VG Nett) Terje Søviknes og Helge Andre Njåstad mener vedtaket om å stemme nei til bompengeringer i hele…
 3. Bom stopp for Frps bompenge-nei

  GARDERMOEN (VG) En stemme til Frp er ikke lenger en stemme for et bomveifritt Norge.
 4. Siv Jensen gjenvalgt - gråt av glede

  GARDERMOEN (VG Nett) Siv Jensen tok til tårene da hun ble gjenvalgt for to nye år på landsmøtet i dag.
 5. SV: - Flaut av Siv Jensen

  SV reagerer sterkt på Siv Jensens bistandsutspill på Frps landsmøte. - Det blir flaut om Norge får en statsminister som…
 6. Jensen mener journalister jakter Frp-skandaler: Kokkvold fnyser av mediekritikken

  GARDERMOEN (VG Nett) Siv Jensen mener norske journalister jakter på skandaler i Fremskrittspartiet.
 7. Bush-rådgivere skal bygge opp Frp

  Fremskrittspartiet tar steget ut i verden og håper at noen av verdens mektigste liberalistiske og konservative…
 8. Kritisk til Frps Ole Brumm-politikk: - Frp er ikke for folk flest

  GARDERMOEN (VG Nett) «Ja takk, begge deler», er Siv Jensens budskap. Arbeiderpartiet-nestleder Helga Pedersen mener hun…
 9. Sanner: - Ingen nye signaler fra Siv Jensen

  Verken Høyre eller Kristelig Folkeparti mener at Frp-formann Siv Jensen kom med noen nye signaler til samarbeid i sin…
 10. Siv Jensen inviterer Høyre til fest: - Kan komme i både grilldress og ballkjole!

  GARDERMOEN (VG Nett) Partiformann Siv Jensen i Fremskrittspartiet kritiserer de ikke-sosialistiske partiene for å ha…
 11. Drømmer om å lede Norge i 28 år

  GARDERMOEN/OSLO (VG Nett) Fra talerstolen på Frps landsmøte la partiformann Siv Jensen frem et hårete mål for fremtiden.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder