89-åring promilletatt

(VG Nett) Politiet i Rogaland lurer på om de har satt verdensrekord ved å ta en 89 år gammel kvinne med promille.

Per Øyvind Fange
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Det er en litt uvanlig å bli tatt med promille siden hun er så gammel. Derfor må vi trekke litt på smilebåndet, sier operasjonsleder Arild Bjørnevoll i Rogaland politidistrikt til VG Nett.

Det var ved 17-tiden i ettermiddag at politiet fikk melding om en bilfører som kjørte svært vinglete midt i Sandnes sentrum. Tipseren som meldte fra hadde ifølge politiet sett kvinnen kjøre opp på fortauet, sneie flere parkerte biler og havne i feil kjørefelt før hun ble stoppet av sivilister som innså at dette kunne gå alvorlig galt dersom hun fikk fortsette kjøreturen.

Innrømmet vindrikking

Da politipatruljen kom til stedet, fattet de umiddelbart mistanke om at den aldrende kvinnen hadde drukket alkohol før hun satte seg bak rattet.

- Patruljen som snakket med henne fikk bekreftet mistanken ettersom det luktet alkohol. Hun innrømmet også å ha drukket litt vin før hun kjørte, og hun ble tatt med til legevakten for å ta blodprøve, sier operasjonslederen.

Rogalandspolitiet mener det er svært sjelden at en så gammel person, og attpå til en kvinne, blir tatt for promillekjøring.

- Kjørte neppe langt

- Dette må nesten være ny verdensrekord. Tenk at hun er født i 1918 og fyller 90 i år. Det er sterkt, sier Bjørnevoll.

Kvinnen har adresse i den samme området som hun ble tatt, og politiet antar derfor at hun ikke hadde kjørt langt før hun ble stoppet.

- Med den kjørestilen kunne hun uansett ikke ha kommet så langt. Statistikken viser at det er flest menn vi tar med promille, og det at det er en kvinne gjør saken ekstra spesiell, sier han.

Så vidt politiet kjenner til har kvinnen aldri tidligere vært involvert i slike episoder.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder