ADVARER MOT HOMOHETS: Kim Friele mener at mange eldre homofile må tie om legningen sin i møtet med institusjoner. Foto: Helge Mikalsen

ADVARER MOT HOMOHETS: Kim Friele mener at mange eldre homofile må tie om legningen sin i møtet med institusjoner. Foto: Helge Mikalsen

Kim Friele æresmedlem i Arbeiderpartiet

Kim Friele ble hedret med æresmedlemsskap i Arbeiderpartiet for sin innsats for homofile og lesbiske under partiets landsstyremøte i Oslo fredag.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

- Mens de fleste engasjerte mennesker på et eller annet tidspunkt gir seg og sier de vil ta det litt med ro, har du aldri gitt opp. Du kommer stadig ned fra fjellet på Haugastøl og rydder opp når du føler det trengs. Du har kort og godt gjort Norge til et mer anstendig samfunn, sa statsminister og Ap-leder Jens Stoltenberg da han utnevnte Friele til æresmedlem i partiet.

Kim Friele har siden 1960-tallet engasjert seg i kampen for homofile og lesbiske. Hun er mangeårig partimedlem og var med å stifte nettverket for homofile og lesbiske i Arbeiderpartiet.

- Jeg trodde det var en spøk da statsministeren ringte. Jeg har ikke sovet på tre døgn, det blir nesten litt voldsomt, sa Friele i sin takketale.

Hun røpet også at det er 40 år siden hun sjokkerte sin familie - med å stemme Arbeiderpartiet. Da ble farens ansikt hvitt som et talglys og han utbrøt resignert til sin kone: «Det er jo mye verre enn at hun er homoseksuell.»

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder