ALVORLIGE TRUSLER: Sari A. Halim (t.v.) fikk beskjed om at hodet hans skulle kappes av da han ringte opp nummeret som trusselmeldingene ble sendt fra. Amir Alameer Ouf (t.h.) er ikke skremt og vil fortsette å demonstrere mot Israel. Foto: Stein Harald Øigård, Agderposten

Fikk SMS-trusler etter demonstrasjon: - Drapstruet fra israelsk mobilnummer

(VG Nett) De seks som organiserte demonstrasjonen mot Israel i Arendal lørdag, har blitt truet via sms-meldinger sendt fra et israelsk mobilnummer.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Ifølge Agderposten er flere nå skremte etter å ha mottatt følgende meldingen i etterkant av den fredelige demonstrasjonen:

«Advarsel. Enhver palestiner som demonstrerer mot staten Israel skal bli utsatt for skade», står det i meldingen.

- Mobilen min kan ikke ta arabiske tegn, så jeg så bare at det var et utenlandsk nummer. Jeg ringte opp nummeret, og det svarte i den andre enden. Jeg spurte hvem er du, og jeg fikk til svar «I will cut your head off and kick your ass», forteller Sari A. Halim til avisen.

Den ukjente mannen skal ha vært helt kald og ledd da han fremførte den alvorlige trusselen.

Hadde hemmelig nummer

Selv om nummeret tilhører er et israelsk mobilabonnement, så mistenker trusselmottakerne at det er en klar forbindelse til Arendal. Nummeret til Sari A. Halim er ikke oppført hos nummeropplysningen, og Amir Alameer Ouf står oppført med flere forskjellige mobilnummer.

- Meldingen kom rett til den mobilen jeg bruker til vanlig. Det gjelder de andre også, forteller Ouf til VG Nett.

Selv er han ikke veldig skremt, men forteller at det er andre som er blitt redd etter truslene.

- Jeg ringte nummeret og snakket med vedkommende på engelsk. Han sa han kunne gjennomføre truslene fordi han var i Israel. Han sa også at han hadde folk som kunne gjøre det i Norge, forteller Amir Alameer Ouf.

Vil demonstrere igjen

De har vært i kontakt med politiet angående truslene og vurderer å gå til en samlet anmeldelse.

- Vi har fått beskjed om å kontakte politiet med en gang, dersom det skjer noe mer i saken, forteller Ouf.

Han er imidlertid i tvil om hvorvidt en politianmeldelse vil ha noen praktisk betydning.

- Når Israel ikke en gang hører på FN, så er det tvilsomt om de vil bry seg om en politistasjon i lille Arendal i Norge, forteller Amir Alameer Ouf.

De fredelige demonstrantene lar seg ikke stoppe av truslene. Allerede førstkommende lørdag vil de igjen protestere mot Israels angrep på Gaza.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder