ULYKKE I BAMBLE: En personbil kolliderte med en motorsykkel på gamle E18 ved Bamble. Tre personer ble skadet. Foto: Ivan Andreassen

13 skadet i tre kollisjoner i Telemark

(VG Nett) I løpet av 20 minutter skjedde det tre trafikkulykker i Telemark. Til sammen 13 personer er skadet i ulykkene.

Elisabeth Breien Ellingsen
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

I den ene ulykken kolliderte tre biler på E18 ved Steinbrekka-tunnelen utenfor Porsgrunn i Telemark. Til sammen ble syv personer skadet i ulykken. En av dem satt fastklemt i bilen.

- Tre personbiler kom inn i hverandre og kolliderte ved innkjøringen til Steinbrekka-tunnelen. To av bilene gikk rundt i lufta, og ble stående i motsatt kjøreretning, sier et øyenvitne til NRK.

Fem til sykehus

- Fem personer er sendt til sykehus. Tre er sendt til Skien sykehus, mens to er sendt med luftambulanse til sykehuset i Tønsberg. Skadene skal være alvorlige, men ikke kritiske, sier operasjonsleder Karl Jørgensen ved Telemark politidistrikt til VG Nett.

Sykehuset Vestfold opplyser til NTB at de to personene i 40-årene de har til behandling, har moderate og stabile skader.

De to siste personene som var involvert i kollisjonen ble ikke sendt til sykehus.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 15.50.

- Det er to kjørefelt på det aktuelle stedet. En av bilene forsøkte seg på en forbikjøring, men kom seg ikke tilbake inn i sitt kjørefelt. Bilen kom borti en lastebil, og ble dyttet over i motgående kjørefelt. Der kolliderte den med en motgående bil, sier Jørgensen.

Også en tredje bil var involvert i ulykken.

Vet du noe om ulykken?Kontakt VG Nett her!

Veien ble stengt forbi ulykkesstedet, men ble åpnet senere på kvelden. Det dannet seg lange køer på stedet. E18 gjennom Porsgrunn har på ulykkesstrekningen tre kjørefelt som ikke er adskilt - to i nordgående retning og ett i sørgående.

I slutten av juni omkom en 15 år gammel gutt i en ulykke i en tunnel i nærheten, Brattåstunnelen. Også den gangen var tre biler involvert i kollisjonen, og ulykken skjedde i den tette helgetrafikken fredag ettermiddag.

Kolliderte ved Bamble

Politiet fikk melding om den første ulykken klokken 15.27.

- En personbil og en motorsykkel hadde kollidert på gamle E18 i Bamble. Tre personer ble skadet. De to personene i bilen er sendt til legevakt, mens motorsyklisten er sendt til sykehus. Vi vet ikke noe om tilstanden, sier Karl Jørgensen.

Han sier at årsaken til ulykken ikke er kjent.

Kollisjon på Notodden

Klokken 15.52 fikk politiet melding om en trafikkulykke på E134 ved Notodden.

- To personbiler kolliderte, og tre personer er sendt til legevakt med lettere saker, sier Jørgensen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder