GÅR I PROTEST: Revyartist og styremedlem i Fredrikstad Høyre, Brede Bøe, trekker seg i protest på grunn av eksluderingen av Georg Apenes. Foto: Line Møller/VG

Høyre-kjendis trekker seg i Apenes-protest

(VG Nett) Den profilerte revyartisten og styremedlem i Fredrikstad Høyre, Brede Bøe, trekker seg fra vervet i protest etter ekskluderingen av Georg Apenes.

Francis Lundh
ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Ifølge f-b.no er Bøe svært oppgitt over eksklusjonen.

Les også: Apenes ekskludert

Han har gjort sitt syn på saken klart gjennom en e-post til styret i Fredrikstad Høyre:

«Vår leder Bengt Morten Wenstøb valgte å gå av på prinsipielt grunnlag, og at han ikke finner å kunne effektuere vedtaket. Som følge av dette meddeler jeg styret at jeg går av som styremedlem med umiddelbar virkning, med samme prinsipielle begrunnelse som tidligere leder» skriver Bøe.

Han understreker at han fortsetter som medlem av partiet, og er også valgt inn i Bystyret der han vil fortsette videre.

Les også: Medlemmene følte seg kuet

- Antikvarisk

STRIDENS KJERNE: Georg Apenes Foto: Scanpix

Bøe legger til at det ikke var noen motivasjon for ekskluderingen i vedtaket fra styret i Fredrikstad Høyre.

Vedtaket om å ekskludere Apenes kom etter at han rettet skarp kritikk mot fylkesledelsen og stortingsrepresentant Martin Engeset fra Østfold Høyre.

Apenes selv er overrasket over at han ble ekskludert etter å ha kalt Engset for «massivt udugelig».

- Jeg synes dette er helt antikvarisk. Jeg hadde aldri trodd at dette skulle være mulig i Høyre, sier Apenes til VG Nett i dag.
Bøe var en av tre styremedlemmer i Fredrikstad Høyre som stemte mot ekskluderingen. Syv personer stemte for å ekskludere Apenes, som også er leder av Datatilsynet.

- Skremte partimedlemmer

Fungerende leder av Fredrikstad Høyre, Victoria Gjelstad, sier at Apenes ble ekskludert fordi han har truet det frie ordet i partiet.

- Apenes har vært mye i media med hard kritikk av Høyre. I politikken skal det være rom for uenighet, men mange av våre medlemmer er skremt og har frykt for å uttale seg fritt, sier hun til NTB.

Engset, som har vært målet for Apenes' kritikk, er i likhet med Bøe uenig i ekskluderingen.

- Høyre har ikke tradisjon for å ekskludere folk, og vi bør heller ikke skaffe oss en slik tradisjon. Det skal være høyt under taket i vårt parti, og det skal være plass også til Georg Apenes. Derfor har jeg et sterkt behov for å si at vedtaket i Fredrikstad Høyre er meget uklokt, sier Martin Engeset til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder