NEDTUR: Siv Jensen er ikke overrasket over Frps fall på InFact-målingen. Foto: Scanpix

Opposisjonen: - Et langt gjesp

STORTINGET (VG Nett) Forutsigbart. Overraskende kjedelig. Et langt gjesp. Slik karakteriserer lederne for opposisjonspartiene Trontalen.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

Kong Harald holdt i ettermiddag den tradisjonelle Trontalen i Stortinget, der han redegjorde for regjeringens planer i det siste året før stortingsvalget. Klima, bekjempelse av fattigdom og fornyelse av offentlig sektor var blant temaene som ble berørt i talen.

LES OGSÅ:Kongen åpnet Stortinget

Etterlyser grep

Opposisjonen er imidlertid ikke imponert over signalene fra regjeringen. Høyre-leder Erna Solberg mener hele talen var et langt gjesp. Hun viser til at regjeringen ikke kom med noen konkrete løfter, men nøyde seg med å varsle en rekke nye stortingsmeldinger.

Les hele TrontalenHER

Venstres leder Lars Sponheim deler kritikken. Han mener regjeringen misbrukte sjansen til sette dagsorden for den politiske debatten. Også han savner nye konkrete grep fra regjeringen.

- Dette var overraskende kjedelig. Regjeringen skapte enorme forventninger da den tiltrådte, men denne talen viser at den ikke kommer til å nå disse målene, sier Sponheim.

Frp-formann Siv Jensen karakteriserer talen som forutsigbar og kjedelig. Hun mener imidlertid det er i budsjettet, som kommer i neste uke, at regjeringens prioriteringer blir synlige.

Finansuro

I talen kom kongen blant annet inn på den internasjonale finanskrisen. Han understreket at regjeringen følger situasjonen svært nøye, men slo samtidig fast at Norge er godt rustet til å møte uroen i finansmarkedet.

Opposisjonslederne mener den akutte krisen burde fått større plass i talen.

- Slik situasjonen er akkurat nå gir regjeringen et lite aktivt svar på folks bekymring. Vi burde fått et klarere svar på hva som er regjeringens strategi, utover at den følger med, sier Erna Solberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder