FØLGER MED: Nyvalgt Sp-nestleder Ola Borten Moe fulgte med da Liv Signe Navarsete ble gjenvalgt som partileder lørdag. Foto: Geir Otto Johansen
FØLGER MED: Nyvalgt Sp-nestleder Ola Borten Moe fulgte med da Liv Signe Navarsete ble gjenvalgt som partileder lørdag. Foto: Geir Otto Johansen

Borten Moe til konferanse som vil kaste regjeringen

... rett etter at han ble statsråd og Sp-nestleder

INNENRIKS

STJØRDAL (VG) Når toppene i Frp, KrF og Høyre møter kristen-konservative organisasjoner for å legge slagplanen fremover, er olje- og energiminister Ola Borten Moe (34) blant deltagerne.

  • Lars M. Glomnes
Publisert:

Målet er ifølge arrangørene å etablere en solid motstand mot avkristningen av Norge, og å skifte ut den sittende regjeringen når konferansen Oslo Symposium 2011 arrangeres torsdag og fredag.

VGTV: Følg Senterpartiets landsmøte LIVE

Moe, som i går ble valgt inn som første nestleder i Senterpartiet, skal snakke fredag formiddag, på konferansen som arrangeres av gruppen «Kristenfolket».

Initiativtager Bjarte Ystebø hevder de har mye til felles med Jens Stoltenbergs ferskeste statsråd.

LES OGSÅ: Borten Moe får kjeft av sine egne

- Ny regjering

- Moe har gjennom sine uttalelser vist at han ser noen av de samme samfunnsutfordringene som vi setter fingeren på, for eksempel når det gjelder innvandringen og møtet mellom kulturer i Norge. Der tror jeg vi har mye til felles. Han er en vi tror kommer til å bli en betydningsfull leder i vår tid, sier Ystebø.

Deltagerlisten er fylt opp med navn over folk som står fjernt fra den rødgrønne regjeringens ideologi:

Frp-leder Siv Jensen, Høyre-leder Erna Solberg og KrF-toppene Dagfinn Høybråten og Knut Arild Hareide møter. Fra Kristen-Norge møter blant annet Finn Jarle og Anita Apelthun Sæle. Bjarte Ystebø, Nina Karin Monsen, Vebjørn Selbekk og Hanne Nabintu Hærland er også sentrale talspersoner for grupper som åpent ønsker seg en ny regjering.

Les videre under bildet...

LES OGSÅ: Navarsete vrakes av «alle»

Blant de rundt 40 personene som trekkes frem på nettsiden, er det ingen andre kjente folk til tilknytning til venstresiden.

- Under den sittende regjeringen har det vært ført en krig mot kristendommen, og det er åpenbart at vi vil ha en ny regjering, sier Ystebø.

MER FRA LANDSMØTET: Liv Signe forberedte dansefoten

Viktig uenighet

Han påpeker at de ikke har noe imot alle på venstresiden, og sier han synes det er naturlig at også en representant for regjeringen stiller opp. Han viser blant annet til at Siv Jensen var i et møte i en venstreside-tenketank.

Ola Borten Moe mener hans deltagelse bør være uproblematisk.

- Ryggmargsrefleksen min tilsier at det bør være riktig. Det er åpenbart at jeg ikke er enig med dem, og jeg mener det er riktig å møte også folk man er uenig med. Hvis jeg ble invitert til Europabevegelsen for å snakke om EU, ville jeg dratt dit også. Dette er en anledning til å komme med noen klare meldinger, sier Moe.

LES OGSÅ: Riis-Johansen: - Jeg var langt nede

Sp-yndlingen som mot 15 blanke stemmer ble valgt til Liv Signe Navarsetes nestleder i går, sier han vil fortsette å delta i kontroversielle debatter selv om han nå er del av ledelsen, og sitter i regjering.

Her kan du lese mer om