33-åring erkjente overgrep mot fem barnehagebarn – skalv og gråt

  • NTB
Publisert: Oppdatert: 25.09.17 15:10

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

Rettssaken mot mannen som er tiltalt for overgrep på sju barnehagebarn, ble avbrutt da tiltalte ble sendt til lege på grunn av sin psykiske tilstand.

Den grove overgrepssaken mot sju barnehagebarn i Bergen kom opp for Bergen tingrett mandag. En 33 år gammel tidligere barnehageansatt er tiltalt for seksuelle overgrep mot sju barn.

Samme dag måtte overgrepssaken stoppes etter at den tiltaltes forsvarer uroet seg for 33-åringens psykiske tilstand. Forsvareren ville ifølge NRK at den tiltalte skulle få slippe å høre på avhør av barna. Dommerne ba politiet kjøre mannen til lege.

Bergens Tidende skriver at 33-åringen satt med skjelvende hender over ansiktet og hulket og gispet i flere timer. Reaksjonene forsterket seg da avhørene av to gutter ble spilt av.

Da den alvorlige tiltalen ble lest opp i retten, svarte tiltalte ja på samtlige punkter, med unntak av to tilfeller av seksuell handling mot to barnehagegutter, ifølge Bergensavisen.

Etter den nye straffeloven, som trådte i kraft høsten 2015, regnes seksuell omgang med barn under 14 år som voldtekt. Mannen har også måttet svare for seks andre tilfeller av seksuell handling. Hans yngste offer er ifølge tiltalen tre år.

– Vi er sinte, lei oss, og vi har grått. Jeg frykter at det skal dukke opp mer, sier lederen i barnehagen til Bergens Tidende.

Helt siden det kom fram fra barnehagen at mannen ble ansatt uten referansesjekk, har politiet fryktet at saken kunne ha en større omfang.

– Vi mener små barn er utsatt for overgrep på en plass der de åpenbart skal kunne føle seg helt trygge, sier aktor i saken, statsadvokat Magne Kvamme Sylta.

De alvorligste forholdene har 21 års fengsel som maksstraff. Rettsforhandlingene varer til 12. oktober.

(NTB)