Dropper Navarsete-etterforskning

  • Sol Gabrielle Larsen
Publisert: Oppdatert: 17.09.10 19:13

Del saken på:

Lenken er kopiert
INNENRIKS

Rød Ungdom: - Hun slipper billig unna

(VG Nett) Økokrim vil ikke etterforske gavesaken etter at Liv Signe Navarsete mottok gullarmbåndet fra Aker Yards i 2006.


I forrige uke anmeldte Rød Ungdom kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete i forbindelse med armbåndet hun fikk fra Aker Yards.

- Økokrim har vurdert det slik at det i en straffesak ikke vil kunne legges til grunn at mottaket av gaven var i strid med dagjeldende organisasjonsinterne retningslinjer, skriver Økokrim på sine nettsider.

26.500 kroner

Økokrim understreker likevel at bekjempelse av korrupsjon er en viktig oppgave. Prisen på armbåndet var 26.500 kroner.

LES OGSÅ:Økokrim og Riksadvokaten i Navarsete-samtaler

- I denne saken har vi imidlertid ikke informasjon som tilsier at det foreligger rimelig grunn til å iverksette korrupsjonsetterforskning, skriver de videre.

Navarsete har tidligere uttalt at hun ikke frykter en etterforskning av saken.

- Jeg har registrert Økokrims beslutning og tar den til etterretning, skriver Navarsete på hjemmesiden til kommunal- og regionaldepartementet.

Hun ønsker ikke å kommentere saken overfor VG Nett.

Misfornøyd

Rød Ungdom er skuffet over beslutningen til Økokrim.

- Vi synes hun slipper billig unna. Økokrim har kun brukt en uke på beslutningen, vi hadde forventet at de tok seg bedre tid. Saken haddde fortjent en skikkelig etterforskning, sier leder Iver Aastebøl.

Organisasjonen kommer nå til å hente inn juridisk bistand for å vurdere gavesaken mot Navarsete.

- Men hvis Økokrim har bestemt seg, er jeg redd de har gjort det, sier Aastebøl.

- Kunne fått sparken

Det har blåst kraftig rundt Liv Signe Navarsete de siste dagene. VGs kommentator er blant de som har gått hardt ut. Les kommentaren hans her.

Hadde Liv Signe Navarsete jobbet i det private, kunne hun fått sparken for å ta imot gullarmbånd i gave, mener en rekke større bedrifter som VG har vært i kontakt med.