Kart

Eldre mann bundet fast i eget hjem og ranet i Lillestrøm

En 16 år gammel gutt er pågrepet etter at en eldre mann ble ranet i sitt hjem i Lillestrøm.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Politiet kom til den eldre mannens hus etter å først ha fått melding at en ruset person bedrev mistenkelig aktivitet ved en bil i Rælingen klokken 3.26.

Ifølge Romerikes Blad forsøkte personen å starte bilen.

– Bilen hadde store skader og det viste seg at den var stjålet i Lillestrøm. I bilen fant vi også våpen, ammunisjon og en del datautstyr, sier operasjonsleder Ronny Årstein i Øst politidistrikt til avisen.

Operasjonsleder Terje Skaftnes sier til VG at våpenet som ble funnet, var en hagle.

– Bilen og haglen førte til en adresse i Lillestrøm. Da vi oppsøkte den, fikk vi kontakt med en eldre mann som bodde på adressen. Han fortalte at han hadde hatt uvedkommende der i går kveld, og at han ble fastbundet og frarøvet gjenstander, sier Skaftnes søndag formiddag.

Den eldre mannen var fysisk uskadet, men er trolig preget av hendelsen, sier Skaftnes.

– Han ble sjekket av ambulanse på stedet, og familien er varslet. Jeg regner med at han blir fulgt opp av krimvakten i dag.

Ifølge NTB er den pågrepne en 16 år gammel gutt. Han satt søndag formiddag i politiets arrest, men skal så langt ikke ha blitt avhørt.

Ifølge Romerikes Blad er den pågrepne kjenning av politiet. Operasjonsleder Årstein sier til avisen de er rimelig sikre på at det er rett person som er tatt.

Politiet mistenker at også flere gjerningspersoner kan ha vært involvert, skriver NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder