Politiet åpnet ikke amfetamin-sekk

Da politiet i Åsane fikk inn en ukjent sekk lot de den ligge uåpnet i nesten ett år uten å sjekke innholdet som viste seg å være 5,4 kilo amfetamin.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Ingen av de ansatte ved Åsane politistasjon i Bergen sjekket sekken som en soppjeger varslet politiet om i oktober 2015, skriver Bergens Tidende.

Vedkommende ringte politiet og møtte en tjenestemann i skogen. Politimannen hadde imidlertid mye å gjøre og sekken ble lagt uåpnet på et foreløpig beslagsrom og uten at noen rapport ble skrevet.

Først etter et år, høsten 2016, ble sekken åpnet.

Da bergenspolitiet forsto at de hadde hatt liggende en sekk med 5,4 kilo amfetamin i nær ett år, uten selv å skjønne det varslet de Spesialenheten for politisaker.

Fire politimenn ble siktet, men ikke tiltalt, og Vest politidistrikt unngikk så vidt foretaksstraff.

Turgåeren, som fant sekken, fortalte til Spesialenheten at han ikke tvilte på at det var narkotika i sekken.

Av forklaringene til politimennene fremgår det at de flere ganger diskuterte hva som burde gjøres med sekken, men ulike forhold førte til at ingenting skjedde.

Funnet av sekken er et av de største enkeltbeslagene av amfetamin i Vest politidistrikt de siste årene.

I vedtaket stiller Spesialenheten spørsmål om hvorfor ingen åpnet sekken og så hva som lå oppi den. Selv om politimannen som fant sekken ikke hadde skrevet rapport, kunne kollegene ha undersøkt sekken, mener Spesialenheten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder