Astrid Versto ny informasjonssjef på Slottet

Tidligere NRK-anker Astrid Versto (51) er ansatt som ny informasjonssjef på Slottet etter Wenche Rasch.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER 14 ÅR GAMMEL

NY INFORMASJONSSJEF: Astrid Versto foran sitt nye arbeidssted, Slottet. Foto: Scanpix

Versto er født i Vinje i Telemark, og har også arbeidet som lærer. I 1987-88 var hun nestleder i Noregs Mållag. Hun er utdannet ved Telemark lærerhøgskole og Norsk Journalisthøgskole.

- En stor ære å få jobben

Astrid Versto ser på det som en stor ære å ha fått jobben med å lede informasjonsavdelingen på Slottet.

- Det er en viktig, interessant og utfordrende jobb, og det er en ære å ha fått et slikt tilbud. Jeg opplever at vi i Norge har et kongepar som tar sin gjerning på det største alvor og gjør en god jobb for landet. I tillegg har kongefamilien en åpen innstilling i forhold til informasjonsoppgaver, sier Versto til NTB.

- Jeg har det veldig bra i Norad, men kunne ikke si nei til dette tilbudet. Min hovedoppgave blir å lede informasjonsavdelingen og å gi råd i mediesaker til kongen, dronningen, kronprinsen og kronprinsessen, sier hun.

Astrid Versto har lang erfaring som journalist, blant annet fra NRK. Hun vil imidlertid ikke komme med noen karakteristikk av hvordan hun synes mediepolitikken ved Slottet har fungert. Noen programerklæring har hun heller ikke klekket ut.

- Nei, jeg har nettopp fått jobben og må først få summet meg, sier hun. Versto tiltrer stillingen som informasjonssjef 18. april, men røper overfor NTB at hun allerede har rukket å hilse på kongefamilien.

Versto tar over som informasjonssjef etter Wenche Rasch, som i januar tiltrådte som informasjonssjef i Arbeids- og sosialdepartementet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder