FORHANDLER FORTSATT: Statsminister Erna Solberg, Frp-leder Siv Jensen og Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Mikalsen, Helge

Kilder til VG: Fortsatt ikke enige om innvandring

Høyre, Frp og Venstre forhandler fortsatt, men tror på enighet om regjeringsplattform innen søndag.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

NRK meldte torsdag at partilederne i Høyre, Frp og Venstre er enige om å danne regjering og er klare til å presentere en regjeringsplattform.

Det tilbakeviser flere sentrale kilder overfor VG:

– Vi er definitivt ikke enige, men vi ser at det kan være mulig å få til en enighet, kanskje på søndag. Vi forhandler fortsatt, sier en sentral kilde.

Etter det VG forstår gjenstår det fortsatt å finne enighet om mange politiske saker. Innvandring skal være en av dem. Etter det VG forstår, er dette temaet på forhandlingsbordet i dag.

Partiene estimerer at regjeringsforhandlingene skal være ferdig til søndag.

Ifølge NRK har Venstre og Frp innkalt sine landsstyrer til møte søndag klokken ti. Høyre har ikke bekreftet noe møte ennå.

Praktiske årsaker

Årsaken til at partiene har kalt inn sine sentrale organer allerede nå, er av praktiske årsaker. Det vil ta tid for tillitsvalgte rundt i landet å komme seg til Oslo, og derfor må innkallingen komme noe tid i forveien.

I Venstre er det stortingsgruppen som til syvende og sist har siste ord om Venstre går inn i regjering eller ikke. Hos Frp er det landsstyret som har det avgjørende ordet om partiet mener den nye regjeringsplattformen er god nok.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder