AP-POLITIKER: Trond Giske, her på et bilde fra Arendalsuka i sommer. Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Kvinnen i Giske-videoen til NRK: – Ser verre ut enn det var

Samme dag som han ble innstilt til et nytt toppverv i Trøndelag Ap, kom det inn en bekymringsmelding om Trond Giske.

NB! Etter publisering av denne saken har kvinnen som ble filmet sagt til TV 2 at hun ikke har følt seg godt ivaretatt av VG. Hun sier situasjonen på Vulkan hele tiden var uproblematisk for henne, og hun ønsket ikke at videoen skulle bli spredd eller varslet om. VG har beklaget overfor kvinnen, og manuset er endret slik at sitatet fra henne ikke lenger er med. Dette gjelder også formuleringen «Kvinnen bøyer seg deretter unna Giske». Denne endringen ble gjort 21. mars 2019.

VGs beklagelse av dekningen av Giske-videoen kan du lese her

VG omtalte tidligere torsdag kveld bekymringsmeldingen, som kom fra nestlederen i Fagforbundet Sykehus og Helse Oslo. Den er en reaksjon på en video som ble tatt opp ved 02-tiden natt til søndag på utestedet Bar Vulkan på Grünerløkka i Oslo.

Videoen viser Giske henge over ryggen på en kvinne i 20-årene og holde hånden sin på kvinnens hofteparti, mens de danser.

På NRK kveldsnytt torsdag kveld, leser statskanalen opp sitater de har fått fra kvinnen:

– Videoen ser verre ut enn det var. Det var ikke noe mer enn en dans. Det var vi som tok kontakt med han, ikke omvendt. Det var ikke noe annet enn hyggelig tone. Vi opplevde det som uproblematisk og greit.

SENDTE INN: Bekymringsmeldingen kom fra tillitsvalgt Knut Sandli. Foto: Helge Mikalsen

Også venninnen hennes, som filmet videoen, tegner ifølge NRK dette bildet av situasjonen. Trond Giske ville ikke kommentere videoen overfor VG, tross gjentatte forespørsler torsdag. Til NRK sier han imidlertid torsdag kveld:

– Det kvinnene sier stemmer med min oppfatning, og både familien min og jeg er veldig takknemlig for at de har valgt å si så tydelig ifra. Jeg håper dette fører til en diskusjon om denne typen journalistikk, sier Giske.

Men når de spør ham om han ikke har vist dårlig dømmekraft ved å la seg avbilde i en sånn setting, svarer han ikke.

les også

Tillitsvalgt sendte ny bekymringsmelding om Trond Giske

Tillitsvalgt: – Jeg ble lyn forbanna

Kvinnen er medlem at fagforbundet som sendte bekymringsmeldingen onsdag.

– Jeg ble lyn forbanna da jeg så videoen. Sånn skal ikke tillitsvalgte oppføre seg, sa nestleder i forbundet, Knut Sandli, til VG.

– En tillitsvalgt reagerte og sa ifra. Jeg følte det som min plikt å si ifra, sa han videre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder