REKORD: Lars Tiller har måkt hele 12 hyttetak de siste dagene, og er klar på at han aldri kan huske å ha sett så mye snø i området før. Foto: PRIVAT

– Aldri vært i nærheten av å se så mye snø

Lars Tiller (57) har måkt tolv hyttetak og mangfoldige tonn med snø i Valdres de siste dagene. – Det føles litt som om jeg har gått vasaloppet hver dag, sier han.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Flere steder i landet har opplevd det største snøfallet på mange år den siste tiden, og VG har bedt leserne sende inn sine beste snøbilder.

En av de som har bidratt til VGs snøbildeprotokoll er Lars Tiller (57), som har rukket å måke tolv hyttetak de siste dagene.

Tiller har hytte på Gamlestølen i Etnedal i Valdres, og har tatt seg ekstrajobb med å måke hyttenaboenes tak i vinter.

– Jeg er jo egentlig maler, men nå måker jeg hyttetak for folk. På hyttetaket på bildet var det godt over to meter med snø, forteller han.

NEDSNØDD: En annen VG-leser har sendt inn dette bildet av et hus som er så nedsnødd at stigen ikke lenger er nødvendig. Foto: PRIVAT

Tiller har selv hytte i området og har tilbrakt hele måneden i hyttefeltet. Han synes det er deilig å være ute i kulden og bruke kroppen sin, spesielt når han kan hjelpe andre med den tøffe måkejobben.

Klikk deg inn her for å sende bilder fra enten snøkaos eller snøkos der du befinner deg!

– Det føles litt som jeg har gått vasaloppet hver dag og jeg begynner å bli lang i armene, sier den spreke 57-åringen.

Ifølge Tiller, som har hatt hytte på Gamlestølen i åtte år, sier at han aldri har vært i nærheten av å se så mye snø som dette før. Dette er helt ekstremt, men litt fint så lenge det ikke blir hver dag da, sier han.

les også

Arild (55) brukte tre timer på å grave ut bilen: – Begynner å bli kritisk i bygda

Da VG snakket med statsmeteorolog John Smits tidligere denne uken kunne han fortelle at man må tilbake til 2006 for å se en vinter med like mye snø som vi har sett i år.

Kan skade taket

Tiller er klar på at det er viktig at folk er nøye med å få måkt takene sine. Spesielt på de gamle hyttene kan snømengdene nemlig skape store skader.

– De gamle hyttene tåler mindre snø, så der bør man ikke vente for lenge. Det er veldig mange hytter med mellom to, og to og en halv meter snø på taket. Det blir mange tonn, sier han.

les også

Snø i Agder: Ber innbyggerne om å sikre vann og ved

Da Oddvar Kirkholm (73) og familien våknet på hytta si på Raje på mandag, hadde det snødd så mye at man så vidt kunne se bilen deres. Da kom firehjulstrekkeren godt med.

– Jeg satt meg inn og ga gass i reversj og da kom jeg meg ut. Det er en Volvo med firehjulstrekk så jeg klarte å rygge den uten å måke forst, forteller Kirkholm lattermildt.

SNØFALL: Da Oddvar Kirkholm tittet ut av vinduet på hytta, var det så vidt han kunne se Volvoen. Foto: PRIVAT

Nå er det halvannen meter snø rundt hytta, men Kirkholm og familien koser seg hjemme i Tønsberg med fem centimeter snø.

Klikk deg inn her for å sende bilder fra enten snøkaos eller snøkos der du befinner deg!

– Vi var på hytta i noen dager, men vi ble leie av å måke snø flere ganger hver eneste dag, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder