DREPT: 13 år gamle Sunniva Ødegård ble funnet drept ikke langt unna hjemmet på Varhaug natt til mandag. Foto: PRIVAT

Politiet har fått inn rundt 80 tips etter Sunniva-drapet

JÆREN (VG) Politiet opplyser at de har gjennomført rundt 40 vitneavhør og har fått inn 80 tips etter drapet på Sunniva Ødegård (13).

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi har så langt fått inn omlag 80 tips. Dette er verdifull informasjon for oss og gir oss grunnlag for å kunne sjekke opp mot siktedes forklaring og andre deler av etterforskningen, sier etterforskningsleder Bjørn Kåre Dahl i en pressemelding.

les også

Sunniva-drapet: Politiet beslagla sykkel

I løpet av de siste dagene har politiet gjennomført rundt 40 vitneavhør. Politiet opplyser at det fortsatt gjenstår flere avhør.

– Noen vitner kan bli kalt inn på nytt, i tillegg til at det også kan være interessant for oss å snakke med personer vi ikke tidligere har vært i kontakt med. Det kan være på bakgrunn av ny informasjon i etterforskningen eller tips, sier Dahl.

Nytt avhør

Onsdag avbrøt den siktede 17-åringen avhør med politiet. Politiet sier at det blir nye forsøk på avhør torsdag formiddag.

Politiet forklarte onsdag at det fremdeles står igjen mange ubesvarte spørsmål. Til VG sa politiet at ikke hadde noen teori om motiv.

– Hvordan vil du beskrive avhørene?

– Han møter til avhør. Vi har mye vi lurer på, som vi ikke har fått svar på fra ham så langt, sa etterforskningsleder Dahl onsdag.

Beslagla sykkel

Politiet bekreftet onsdag at Sunniva Ødegård ble drept. Politiet sikret spor flere steder på Varhaug samtidig. I løpet av dagen beslagla politiet også en sykkel fra garasjen der den siktede bodde.

Ifølge VGs opplysninger har politiet avhørt en rekke vitner som mener å ha observert den siktede 17-åringen på sykkel kvelden før Sunniva Ødegård ble drept.

En av disse vitnene har fortalt til VG at han og en gjeng kompiser så den nå drapssiktede gutten komme syklende forbi Mix-kiosken en gang mellom klokken 23.20 og 23.30 søndag kveld.

– Han syklet forbi i en voldsom fart. Han kikket bort og ned i bakken, forteller vitnet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder