VENTER PÅ PLASS: Så snart det er plass i Herstedvester fengsel, blir drapsdømte Peter Madsen flyttet dit. Foto: Thomsen, Flemming

Peter Madsen blir flyttet

Den drapsdømte ubåtkapteinen får innfridd ønsket om å flyttes fra Storstrøm fengsel til Herstedvester fengsel. Forrige uke ble han overfalt av en medfange.

Publisert:

Det bekrefter Madsens advokat, Betina Hald Engmark, overfor Berlingske.

– Jeg mottok i går en beskjed om at det nå er truffet en avgjørelse om flytting. Det kommer til å skje når det er en plass ledig, skriver advokaten i en sms til avisen.

Madsen er dømt til livstid i fengsel etter drapet på den svenske journalisten Kim Wall.

Oppfinneren og ubåtkapteinen anket bare straffeutmålingen i saken, og Østre Landsret i København har satt av tre dager til ankesaken 5., 12. og 14. september. Madsen er funnet skyldig i å ha mishandlet den 30 år gamle journalisten om bord i den selvbygde ubåten sin, for så å drepe henne og dumpe det parterte liket i sjøen.

les også

De farligste kvinnene på «death row»

Pluss content

Advokaten opplyser at de i flere måneder har bedt om overflyttingen.

les også

Expressen: Politibetjentene som skjøt og drepte Eric (20) er tatt ut av tjeneste

Det var forrige onsdag at 47 år gamle Madsen ble overfalt av en 18 år gammel mann. Han fikk en skade i ansiktet og måtte til kortvarig behandling, skriver Ekstrabladet.

Ved grovere overfall blir overfallsmannen ofte satt i varetekt. Det skjedde ikke i dette tilfellet.

les også

Kim Wall hedres med minneløp verden over

Herstedvester fengsel i utkanten av København er ifølge egen nettside en psykiatrisk spesialinstitusjon for fengsels- og forvaringsdømte. Berlingske skriver at fengselet har erfaring med behandling av seksualforbrytere og farlige personer.

Fengselet har rykte på seg for å være et sikrere sted for fanger som soner dommer for voldtekt og pedofili, og som ofte står i fare for vold fra andre fanger.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder