Russebussen brant ned: - Halve russetiden er ødelagt

Russejentene fra Nesodden hadde brukt hele vinteren på å jobbe med bussen «Soft City». I morges brant den opp i en garasje på Fornebu.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Den er helt brent ned, fra topp til tå, helt til felgene, sier Marte Classon, sjef for russebussen «Soft City», en av bussene som ble totalskadet i brann på Fornebu i morges.

– Dette ødelegger halve russetida, sier hun.

PUSHWAGNER-HYLLEST: Jentene hadde dekorert russebussen sin inspirert av Pushwagner-verket «Soft City». Foto: Instagram-kontoen @heia.graffiti

Sammen med 12 andre jenter har de jobbet mye i vinter og lagt ned masse arbeid med å få bussen i stand til russetiden. De var ute og rullet så sent som i forigårs.

– Vi var slitne i går, så vi lot den stå i garasjen da.

Har du fått med deg? Følg med på russetiden til jentene i bussen «Superjail» her

MISTET BUSSEN: Russejentene fra «Soft City» samlet tidligere i russetida. Foto: Privat

Skal ha gravøl

Classon sier de aldri sover i bussen, men blir kjørt hjem til Nesodden før bussen ble parkert for natten. Samtidig forteller hun at russejentene hadde flere verdisaker i bussen.

– Klær og jakker til tusenvis av kroner, mobiltelefoner og andre ting. Mobilen min lå blant annet der. Så vi kan bare krysse fingrene for at ikke alt er ødelagt, sier hun.

Bussen er oppkalt etter Pushwagner-verket «Soft City», og bussen var dekorert inspirert av dette verket. Navnet fant de på før kunstneren døde i forrige uke.

– Vi tenkte å bruke navnet Pushwagner på bussen, men kunne ikke gjøre det mens han var i live. Så døde han i forrige uke, og bussen brenner ned nå. Det er veldig trist, sier Classon.

Bussen er forsikret, men buss-sjefen tror det kan ta tid før de får igjen for alt de har lagt ut. Nå vet de ikke hvordan de skal få kjørt rundt resten av russetiden. I dag planlegger de gravøl for «Soft City».

– Vi må ha en liten begravelse i dag ja.

Fikk skader på tre av bussene sine

Det er Rune Martinsen i partybusser.com som eier både «Soft City» og den andre bussen som ble totalskadd i brannen på Fornebu onsdag. Den andre bussen var i bruk som partybuss, og leies ut til fest og arrangementer.

Da han hørte at det brant på Fornebu onsdag morgen, dro han rett bort.

– Jeg hadde magefølelsen av at det var mine busser, sier han til VG.

Da han kom frem, var brannvesenet i ferd med å få kontroll på brannen i garasjen der bussene stod.

– Tre av mine busser har vært involvert. Det er to busser som er totalt brent inni, og en som har overlevd brannen men har fått noen småskader. Frontruten er smeltet, og sideruten er sprukket av varmen.

Bussen som fikk noen skader, men som ikke er totalbrent, var også en russebuss, og alle bussene var forsikret, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder