Krever lovens strengeste straff

(VG Nett) Aktor Berit Sagfossen krever lovens strengeste straff for drapet på Benjamin Hermansen. Forsvarer Tor Erling Staff krever ny vitneførsel.

Artikkelen er over 18 år gammel

Aktor Berit Sagfossen nedla påstand om 21 års fengsel for Joe Erling Jahr for forsettelig drap på Benjamin Hermansen i Oslo Tingrett i dag.

Aktor sa i sin prosedyre i dag at drapet var gjort under særdeles skjerpede omstendigheter og var rasistisk motivert.

- Det var en gjennomført rå, gruoppvekkende, feig og brutal handling, sa Sagfossen om drapet. Hun karakteriserer drapet som fullstendig uprovosert og gjort i fellesskap mellom Kvisler og Jahr.

Det ble også trukket frem at Benjamin ikke engang hadde fått sjansen til å vegre seg, siden han ikke hadde noen merker på kroppen som tyder på det.

-Drapet var et tragisk utslag av miljøet de tiltalte er i. Når holdninger settes ut i praksis viser det et gruoppvekkende syn på og manglende respekt for menneskeliv. At dette ble en vekker i hele landet og også utenfor landegrensene er det ikke noe å si på, sa Sagfossen.

Hun mener at ut fra sakens alvorlige karakter og rasistiske motivasjon må straffen ut fra almennprevantive hensyn være streng.

Aktor mener det bevist i retten at bilturen til Holmlia slett ikke var noen tilfeldighet og at de lette etter "noen utlendinger som skulle taes", slik Veronica Andreassen har forklart det. Det var også hun som fikk fikk øye på Benjamin og kameraten.

Sagfossen la ned påstand om to år og seks måneders fengsel for Veronica Andreassen. Hun er tiltalt for medvirkning til legemsbeskadigelse med døden til følge.

Aktor påpekte det som skjerpende at Veronica ikke foretok seg noe da Benjamin ble angrepet like bak bilen hvor hun satt, selv ikke da hun så at det ble tatt frem en kniv.

- Mildere straff for samarbeid

Fordi Veronica Andreassen har hjulpet PST (Politiets Sikkerhetstjeneste, tidligere POT) med å oppklare andre saker, ba aktor om formildende straff for Andreassen. Sagfossen mener Veronicas samarbeid må belønnes.

Dette fikk forsvarer Tor Erling Staff til å kreve prosedyrene stanset og ny vitneførsel.

Saken fortsetter i Oslo Tinghus i morgen. Etter planen skal forsvarerne starte sine prosedyrer da, dersom ikke Staff får medhold i ny vitneførsel.

Mer om

 1. Drapet på Benjamin Hermansen

Flere artikler

 1. 16, 15 og tre år for Benjamin-drapet

 2. Aktor: Åpenbart skyldig

 3. - En avtale om skyld

 4. Dømt for rasistdrap

 5. Veronica må vitne

Fra andre aviser

 1. Vitneførselen gjenopptas i Holmlia-saken

  Aftenposten
 2. Påstand om 21 år for Holmlia-drapet

  Aftenposten
 3. - Kvisler er Jahrs overånd

  Aftenposten
 4. Jahr: - Nå var det payback-time

  Aftenposten
 5. Anker dommen til Kvisler og Jahr

  Bergens Tidende
 6. 18 og 17 år for Holmlia-drapet

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder