Skjøt ulv på elgjakt

Ekteparet fra Elverum trodde jakthunden hadde fått snusen på elg. Da så de to voksne ulver komme rett mot dem i fullt sprang.

  • Line Dugstad

Artikkelen er over 16 år gammel

Elgjegeren hevet geværet og skjøt den ene av ulvene. Den andre stakk til skogs.

- Mannen påberoper seg nødverge, forteller politiadvokat Rolf Thoresen ved Hedmark politidistrikt til VG.

Ekteparet deltok i den årlige jakten i Ulvådalen i Elverum. Med var også familiens elghund.

Viste tegn

Hunden skal ha sprunget i forveien og søkt etter elg, da den plutselig viste tegn. Ekteparet trodde det var elg i nærheten da hunden reagerte.

- Ifølge mannen kom hunden plutselig springende mot dem med to ulver på slep, sier Thoresen.

Ulven - en umerket voksen tispe - ble skutt i svært ulendt terreng langt fra allfarvei ved 16-tiden i går. En drøy time senere fikk politiet i Hedmark melding og rykket ut.

Sterkt preget

Det var mørkt da politiet og rovviltforvalter Erling Maartmann nådde frem til stedet der ulven ble skutt, noe som gjorde det vanskeligere å sikre nødvendige spor.

- Vi søker spor på stedet som kan enten styrke eller svekke forklaringen til mannen. Det er viktig for å kunne avgjøre om skuddet ble løsnet i nødverge, sier politiadvokaten.

Etter det VG kjenner til, er ekteparet sterkt preget av møtet med de to ulvene. Mannen var i går kveld ikke avhørt av politiet ennå, men vil trolig bli innkalt til avhør i løpet av dagen i dag.

Ulven ble i natt sendt til Norsk institutt for naturforskning (NINA) i Trondheim for obduksjon.

Også tidligere på dagen i går måtte en ulv bøte med livet like ved Elverum. En ulvetispe ble funnet på skinnegangen påkjørt av et tog ved Rustad stasjon.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder