Rørt til tårer

(VG Nett) Hverken Mette-Marit eller dronning Sonja klarte å holde tårene tilbake under biskop Stålsetts bryllupspreken i dag.

Artikkelen er over 18 år gammel

Da Stålsett trakk frem Mette-Marits rolle som alenemor ble følelsene ekstra sterke og tydelige, og måtte svelge hardt for å holde tårene tilbake.

Fikk lett kyss

Mette-Marit strålte utenfor domkirken i sin enkle, vakre brudekjole. Utenfor domkirken ble hun møtt av kronprins Haakon med et kyss på kinnet, før de to gikk inn i kirken.

Bruden måtte ha hjelp for å komme seg ut av limousinen da hun litt før fem ankom Oslo domkirke litt før fem i dag. Det var så mye tyll og silke at hun ikke klarte å komme ut av bilen alene. Også Sonja måtte ha bistand da hun ankom domkirken i 1968 pågrunn av mye kjolestoff.

Mette-Marits kjole har vært en godt bevart hemmelighet helt frem til i dag. Kjolen var i ecruhvitt silkekrepp drapert med med silketyll. I alt har det gått med 125 meter silketyll til å lage kjolen.

Diamanter i håret

I håret har Mette-Marit et 6 meter langt slør, også det i silketyll. Brudens diadem er antikt og er laget rundt 1910. Det er en gave fra kongeparet. Diamantene i diademet er briljant- og rosetslipt, og består av 23 blomsterrosetter omsluttet av platina og gult gull.

Kronprinsen i gallauniform

Mange hadde ventet at kronprinsen ville bruke Sjøforsvarets galla, siden det er den forsvarsgrenen har fått sin utdanning i. Men Haakon valgte istedet Hærens gallauniform da han giftet seg med sin Mette-Marit lørdag.

Haakon førte sin brud med stødige skritt opp kirkegulvet like etter klokken fem i ettermiddag. Bak gikk henne sønn, Marius, i spesialsydd kjole og hvitt, sammen med tre yndige brudepiker.

Mer om

  1. Kronprinsparet

Flere artikler

  1. Marius i kjole og hvitt

  2. - Veldig glad i Mette-Marit

  3. Testet bryllupsbilen

  4. Gavestrøm til brudeparet

  5. Når kommer arvingen?

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder