ILLUSTRASJON: Én av tre i Norge har planer om å kutte ned på kjøttforbruket i 2019. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Tre av ti vil spise mindre av rødt kjøtt

Redusert forbruk av rødt kjøtt er spådd å bli en av årets største mattrender. Likevel svarer bare 29 prosent i Norge at de har planer om kjøttkutt.

mette.bjorberg.estep@ntb.no

Sentio Research Norge har gjennomført en undersøkelse på oppdrag fra Nationen og stilt spørsmålet: «Verdens helseorganisasjon advarer mot å spise for mye rødt kjøtt. Planlegger du å redusere inntaket av rødt kjøtt i 2019?».

les også

Biffen din forurenser like mye som syv liter bensin

Blant det representative utvalget svarer hele 67 prosent at de ikke har planer om å spise mindre av rødt kjøtt. 29 prosent sier de har kuttplaner.

Menn på landsbygda er dem som i minst grad har planer om å kutte ned på kjøttspisingen, mens kvinner i Oslo ligger i andre enden av skalaen.

Seniorforsker Egil Petter Stræte ved Ruralis slår fast at det uansett er supertrendy å redusere kjøttinntaket og påpeker at folk i byene oftere henger med på trender. I tillegg til at det lenge har vært påpekt at det er bra for helsen, har det nå blitt hengt på to nye poeng.

les også

Derfor sier vi nei til kjøtt

Pluss content

– Den nyeste trenden handler om at en reduksjon i forbruk av rødt kjøtt er bra med tanke på klimagassutslippene og dermed positivt med tanke på klimaendringene, sier Stræte.

– Det tredje er i et globalt utjevningsperspektiv, som handler om fordelinger av goder i verden, at forbrukerne vil redusere kjøttforbruket i solidaritet med andre land, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder