DATAPROBLEMER: Ullevål sykehus er blant sykehusene i Oslo som er rammet av nettverksproblemer onsdag. Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix

Dataproblemer ved Oslo universitetssykehus

Oslo-sykehusene er rammet av nettverksproblemer onsdag. Det jobbes på spreng for å rette feilen, ifølge Sykehuspartner.

– Jeg kan bekrefte at deler av IKT-systemene hos oss er ute av drift. Øyeblikkelig hjelp-pasienter får nødvendig behandling. Vi ber også om at pasienter med timeavtale møter til avtalt tid hvis de ikke har fått beskjed om noe annet, sier medievakt Knut Albert Solem ved Oslo universitetssykehus til VG.

– Men noe planlagt aktivitet vil nok bli avlyst i dag, legger han til.

Ullevål sykehus, Rikshospitalet, Radiumhospitalet, Aker sykehus og Oslo skadelegevakt er alle rammet av problemene, som hindrer de ansatte i å få logget på sine fagsystemer.

Sykehuspartner HF, som har IKT-ansvaret for sykehusene, sier det dreier seg om et nettverksproblem.

– Vi har problemer med nettverket. Innsatsteamet jobber iherdig med feilsøking. Det er for tidlig å si hva som er årsaken, sier kommunikasjonssjef Trude Julie Dommerud i Sykehuspartner.

Det er ingen indikasjoner på at det dreier seg om et virus, men årsaken til problemene er så langt ikke kjent.

– Vi hadde noen utfordringer i går, så ble det bedre i en periode, før problemene tok seg opp nå, sa hun til VG ved 11-tiden.

Klokken 14 melder Dommerud om en bedring i situasjonen.

– Vi ser at noen av tiltakene vi har iverksatt gir en effekt og at situasjonen er stabil. Det betyr at antall personer som har hatt påloggingsproblemer, er svakt synkende.

– Når kan systemene fungere som normalt igjen?

– Det kan vi ikke si nå. Vi jobber fortsatt på spreng for å finne ut av dette, sier Dommerud.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder