Storbrann slukket i Fredrikstad, ingen personer i bygget

Alle registrerte beboere er nå gjort rede for, men bygningen har fått store skader, ifølge politiet.

– Brannvesenet har nå gått grundig gjennom huset og kan fastslå at det ikke er noen i bygget. Det er én person vi mangler kontakt med, men det er ikke viktig, siden vi vet det ikke er noen i bygget, sier operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til VG.

Den fire etasjer gamle murbygningen, med kinarestauranten Mekongs i første etasje, i sentrum i Fredrikstad, stod lørdag i full fyr. Brannvesenet fikk beskjed om brannen klokka 13.42

Brannen ulmer fortsatt lørdag ettermiddag, og brannvesenet har gitt beskjed om at de vil holde vakt gjennom natten, opplyser Sandberg.

– Det er mye folk i gata og det kan rase, sier Sandberg.

Kommunen tar seg av de som ikke noe sted å bo.

Flammene sto opp gjennom bygget i fire timer, og bygningen anses som totalskadd, melder NTB.

FLAMMER: Brannvesenet i Fredrikstad har ikke kontroll over brannen i sentrum. Foto: GISLE ODDSTAD/VG

Flammene slo gjennom taket og brannvesenet hadde en stund ikke kontroll. Store styrker fra Fredrikstad, Sarpsborg og Moss brannvesen bisto i slukkearbeidet. På grunn av mye folk på lørdagshandel i sentrum, hadde politiet hatt mye arbeid med å sperre av området. Det var stor røykutvikling, så folk ble oppfordret til å holde seg innendørs med dører og vindu lukket. Kjøpesenteret Torvbyen stengte på grunn av røyken.

De som er bosatt i bygget eller savner noen som er bosatt i bygget, er bedt om å samles på Quality Hotel, hvor det opprettes en base for de involverte.

MYE RØYK: Brannen spredde seg til taket. Røykdykkere drev med evakuering. Foto: POLITIET

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder