Mann hardt skadet i båtulykke i Kragerø

En mann i slutten av 20-årene ble funnet hardt skadd etter at båten han kjørte krasjet inn i to flytebrygger og en seilbåt i Kragerø i Telemark natt til søndag.

  • innenriks.vaktsjef@ntb.no
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Vi fikk inn meldinger klokken 01.24 om at en båt hadde kjørt inn i to flytebrygger og en fortøyd seilbåt ved Gunnarsholmen. Politi og ambulanse var på stedet etter kort tid, og da hørte de skriking fra en person i nærheten, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Sørøst politidistrikt til NTB klokken 02.00.

Mannen ble funnet like ved stedet, men utenfor båten. Mannen, som ikke er hjemmehørende i Kragerø, ble fløyet til sykehus i Skien. Politiet omtalte ham som hardt skadd.

Det var lenge uvisst om mannen hadde vært alene i båten da han krasjet.

– Han er i sjokk og kan ikke forklare seg. Han har mulige hodeskader og et åpent lårbeinsbrudd.

Mulig flere om bord

Dykkere og en redningsskøyte lette i området for å forsikre seg om at det ikke hadde vært flere i båten. Klokken 5.20 sier Gunnerød at søket er avsluttet, og at de er ganske sikre på at det kun var ham om bord.

Operasjonslederen forteller at vrakrester fra båten ligger strødd ute i vannet og at selve båten har sunket ute i fjorden. Politiet har mistanke om at sjåføren har kjørt i ruspåvirkning og de har tatt nødvendige prøver.

– Ut ifra vitner så har han blitt observert på fjorden tidligere i stor hastighet og det ble hørt et kraftig smell da han krasjet, så det er naturlig å anta at farten var stor.

Høy promille

Det er andre natten på rad at politiet i Kragerø har tatt flere båtførere med høy promille på sjøen. Natt til lørdag stoppet de en mann i 50-årene som ble målt til rundt 2 i promille.

–I går natt tok vi fire personer med promille på sjøen, og hittil i natt har vi tatt to. Det er ikke bra, sier operasjonslederen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder