UNDERSØKELSER: Krimteknikere undersøkte denne bilen onsdag kveld. Foto: Frode Hansen, VG

Død kvinne ble funnet tildekket i bilen

Kvinnen som ble funnet død i Moss onsdag, ble funnet i sin egen bil - utenfor sitt eget hus.

  • Synne Eggum Myrvang

Det sier politiadvokat John Skarpeid til VG. Det var en kollega av kvinnen som slo alarm da hun ikke hadde dukket opp på jobb på to dager.

Politiet rykket ut etter en savnetmelding, og kvinnen i 50-årene ble funnet død like etter klokken 14 onsdag. Politiet sperret av et stort område utenfor kvinnens bopel.

En mann i 30-årene ble pågrepet på stedet, og er siktet for drap. Torsdag ble han i Moss tingrett varetektsfengslet i fire uker.

– Hun ble funnet skjult i sin egen bil utenfor sin egen bopel. Kvinnen og siktede har en relasjon, men det var ikke slektskap de to imellom. Etterforskningen vil bringe på det rene hva slags tilknytning det er snakk om, sier politiadvokaten.

Politiet har foreløpig ikke gått ut med når kvinnen døde.

Vet du noe om saken? Tips oss her!

PÅ ÅSTEDET: Politiets etterforskning på åstedet ble igangsatt onsdag. Kvinnen i 50-årene ble funnet død i en bil. Foto: Frode Hansen

Varetektsfengsles

Politiadvokat Skarpeid går ikke ut med ytterligere detaljer om hva som menes med «skjult». Han ønsker heller ikke å kommentere om det bor flere personer på kvinnens adresse.

– Men at den siktede bodde der, kan jeg avkrefte, sier Skarpeid.

Den siktede mannen har erkjent de faktiske forholdene, men har ennå ikke tatt stilling til straffskyld, sier Skarpeid.

– Han har samtykket til varetektsfengsling i fire uker, sier mannens forsvarer Sille Heidar, som ikke ønsker å kommentere nærmere hva som ligger i de «faktiske forholdene», og heller ikke hva mannen har forklart.

Siktede var i et langt avhør onsdag. I tillegg er det planlagt avhør av flere andre personer.

– Det er satt inn en stor etterforskning: Vi fortsetter med taktisk og teknisk etterforskning. Vi fortsetter på åstedet, og kommer til å foreta en rundspørring, samt å avhøre berørte og mulige vitner som kan belyse saken nærmere. Vi vil også sikre elektroniske spor, sier Skarpeid til VG.

TELT: Onsdag kveld hadde politiets etterforskere satt opp telt på åstedet. Undersøkelser der fortsetter torsdag. Foto: Frode Hansen

Mer om

  1. Krim
  2. Etterforskning

Flere artikler

  1. Mann siktet for drap på kvinne i 50-årene i Moss

  2. Død kvinne ble funnet tildekket i bilen

  3. Drapssiktet sønn varetektsfengsles i fire uker – bekjent skal ha funnet moren død

  4. Knivdrapet i Halden: Drapssiktet sønn domfelt minst 14 ganger tidligere

  5. Avdøde ba om kontaktforbud før drapet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder