BLOMSTER: Lørdag formiddag var det lagt ned blomster og lys, på stedet der en kvinne ble påkjørt og drept i Lahelleveien i Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Ektepar påkjørt - kvinne i 50-årene døde

En kvinne i 50-årene døde etter en påkjørsel på en gangvei i Sandefjord. Ektemannen hennes er lettere skadet. Politiet har funnet den etterlyste bilen, men ikke sjåføren.

 • Marthe S. Lien
 • Halvor Bjørntvedt
 • Stella Bugge
 • Anniken Aronsen

Artikkelen er over ett år gammel

– Pårørende er varslet, opplyser politiet i Sør-Øst på Twitter.

Jourhavende jurist, Cecilie Svorstøl, forteller til VG rett over 07 lørdag at de to fotgjengerne som ble påkjørt var gift. Ektemannen er innlagt på sykehus med lettere skader. Paret var bosatt i Sandefjord.

Til Tønsbergs Blad sa hun i morgentimene at politiet vurderer å gå ut med fullt navn og bilde på mistenkte.

Klokken 23.00 opplyste politiet at de har funnet bilen de mistenker kjørte på fotgjengerne. Bilen, som har blitt beskrevet som en Audi A3, ble funnet i Hasle-området i Sandefjord, seks kilometer unna påkjørselstedet.

Da hadde flere patruljer lett etter den i flere timer.

– Jeg kan bekrefte at vi har funnet bilen. Vi har ikke kontroll på sjåføren. Vi leter, sier operasjonsleder Anne Meyer til VG.

Bilen var ikke meldt stjålet.

Bileier utenlands

Rundt klokken 01 natt til lørdag opplyser jourhavende Cecilie Svorstøl at de har én mistenkt i saken, men at etterforskningen fortsatt pågår bredt. Lørdag morgen er fortsatt ingen pågrepet, men Svorstøl opplyser om at den mistenkte skal ha disponert bilen i går kveld.

Rett over klokken 11 sier politiet til NRK at de ønsker at en mann i 30-årene skal melde seg. Til VG forteller jourhavende jurist, Torje Arneson, at politiet ønsker kontakt med føreren av bilen. Politiet har ikke lykkes i å komme i kontakt med bileier, en kvinne som på nåværende tidspunkt befinner seg i utlandet.

Politiet jobber ut fra flere hypoteser, ruskjøring, sykdomstilfelle, teknisk svikt og høy fart og uaktsomhet, forteller Arneson. Han sier at politiet ikke ønsker å låse seg til en hovedteori så tidlig i etterforskningen.

Politiet: Stakk fra stedet

Påkjørselen skjedde på en gangvei rundt klokken 20 i Lahelleveien i Sandefjord.

– Det er en sølvgrå bil som har kjørt ned to fotgjengere og stukket fra stedet, sa operasjonsleder Per Arne Amundsen til VG tidligere fredag kveld.

Politiet ber eventuelle vitner som kan ha sett bilføreren ta kontakt. Føreren er ifølge politiet trolig en mann.

PÅKJØRT: Politiet er på stedet der en kvinne ble drept og en mann lettere skadet etter å ha blitt påkjørt fredag kveld. Foto: Geir Eriksen, Gfoto

– Kom i rasende fart

Cecilie Johnsen (40), som bor i Lahelleveien, forteller at hun satt ute på verandaen og drakk kaffe og snakket i mobilen da hun hørte en bil nærme seg i svært høy hastighet.

– Jeg hørte den en stund før den kom forbi i rasende fart. Jeg så det var en sølvgrå Audi og er ganske sikker på at det var en A3, sier hun til VG.

– Men jeg så ingen spesielle kjennetegn eller hvor mange det var i bilen. Jeg tipper den kjørte i over 100, legger hun til.

Fartsgrensen på stedet der hun bor er 30 km/t.

– Jeg tenkte at det var ekstremt fort og at det kanskje var en flukt, sier Johnsen, som ringte politiet da hun fikk høre om påkjørselen.

Ifølge Johnsen er det 50 km/t på stedet hvor ulykken skjedde.

Vitneavhør

Politiet bekrefter at de har snakket med vitner i området.

– Det er ingen som har sett selve hendelsen, men det er personer som kom til stedet umiddelbart etterpå. Vi gjennomfører vitneavhør av dem nå, sa operasjonsleder Per Arne Amundsen fredag kveld.

Han forteller at et vitne reagerte på kjøringen til en bil i samme gate etter at påkjørselen fant sted, og at opplysningene vitnet ga samsvarer med beskrivelsene av bilen.

Innsatsleder på stedet, Ottar Steinstø, sier til Sandefjords Blad at bilen kom fra sør da påkjørselen skjedde, og at bilen kjørte videre nordover på Lahelleveien etter hendelsen.

Lørdag morgen forteller politiet at de fortsatt ønsker tips i saken, enten noen har sett noe mistenkelig, eller sett en mannsperson parkere den aktuelle bilen mellom 20.00 og 22.30.

Har vært bekymret

Johnsens samboer, Knut Hunstad, forteller at det er fartshumper i Lahelleveien, men at de ikke er spesielt høye og at mange kjører alt for fort.

– Det kjøres i en sånn hastighet at vi ikke tør å la barna gå til skolen, men kjører dem hver dag, sier han til VG.

40-åringen sier han bare har ventet på at en alvorlig ulykke skulle skje.

– Jeg var selv nære på å bli kjørt ned for snart ett år siden i en veldig lik situasjon som den i dag. Det kjøres helt vilt her, sier han.

Hunstad forteller at han har sendt flere e-poster til både politiet og kommunen hvor han har uttrykt bekymring over trafikksikkerheten.

Politiet meldte først om et sammenstøt mellom to biler, men opplyste kort tid senere at det dreide seg om en påkjørsel.

Mer om

 1. Sandefjord
 2. Trafikkulykker

Flere artikler

 1. Påkjørselen i Sandefjord: Etterlyst mann har meldt seg

 2. Erkjenner straffskyld etter dødsulykke: – Han har vært i sjokk

 3. Mann død i Hokksund – etterforskes som mulig drap

 4. Mistenkelig dødsfall i Harstad

 5. Politiet prøvde å stoppe bilist før dødsulykke på E39 i Kristiansand

Fra andre aviser

 1. Kvinne døde etter påkjørsel på gangvei. Politiet søker etter bilfører.

  Aftenposten
 2. Politiet vurderer å gå ut med navn og bilde av bilfører etter påkjørsel i Sandefjord

  Aftenposten
 3. Siktet bilfører i Sandefjord erkjenner straffskyld for uaktsomt drap

  Aftenposten
 4. En kvinne i 50-årene døde etter påkjørselen. Nå er en mann i 30-årene varetekstsfengslet for uaktsomt drap.

  Aftenposten
 5. Kjørte inn i politibil og stakk av – ble pågrepet av hundepatruljen

  Aftenposten
 6. Politiet avhører vitner etter knivdrap i Florø

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder