BLE TRUFFET: I denne vognen satttvillingene i da ambulansen kom nedover Åsengata. Foto: Gisle Oddstad / VG

Tvillingmor om ambulansekapringen: – Hvis bilen hadde truffet litt annerledes, hadde det gått galt med oss alle

Den 34 år gamle moren forteller for første gang om den dramatiske hendelsen da den kaprede ambulansen kjørte på tvillingene hennes.

– Hvis bilen hadde truffet litt annerledes, hadde det gått galt med oss alle, sier hun til NRK.

Gjerningsmannen kjørte i vill fart i ambulansen han hadde kapret på Rosenhoff i Oslo tirsdag formiddag. Da han kom til Åsengata på Torshov, ble barnevognen med tvillingene truffet. Et eldre par hoppet unna og unngikk så vidt å bli truffet.

Trebarnsmoren forteller at datteren Iben, som lå på venstre side i vognen, fikk størst skader. Hun fikk hjernerystelse, og en stor kul i pannen over venstre øye.

Moren, som ønsker å være anonym, forteller at datteren lå på intensiven i 12 timer og fikk næring intravenøst. Sønnen Noah fikk tilsynelatende en lett hjernerystelse, sier moren til statskanalen.

Begge tvillingene er ute av sykehus.

Englevakt

Hun sier til NRK at de tilsynelatende har hatt englevakt.

– Det er veldig godt for alle å få dem hjem, sier moren.

Hun sier familien nå ønsker ro rundt seg. De blir fulgt opp av kriseteamet i bydelen sin.

Familien ønsker ikke å kommentere saken overfor VG.

Bakgrunn: Ambulansekapringen

I Krebs’ gate på Torshov lyktes politiet i å stanse ambulansekapreren klokken 12.47, like etter at han hadde truffet barnevognen Åsengata to kvartaler ovenfor. De avfyrte flere skudd mot ambulansen i løpet av biljakten.

Gjerningsmannen ble halt ut av bilen og pågrepet, og ble torsdag varetektsfengslet i fire uker.

Politiet har tidligere sagt at siktede ifølge vitneobservasjoner «bevisst har kjørt bilen opp på fortauet for å ramme tilfeldige ofre». Mannen har imidlertid forklart at han ikke ønsket å skade eller drepe noen, ifølge både forsvarer og politiinspektør Grete Lien Metlid.

En 25 år gammel kvinne er siktet for medvirkning til besittelse av en hagle i saken som er relatert til kapringen av ambulansen. Hun ble også varetektsfengslet i fire uker torsdag. Kvinnen nekter straffskyld.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder