SJOKKERTE VITNER: Ved golfbanen og campen til Høstsprell var mange sterkt preget av det som har skjedd. Ole Viggo Føleide (t.h), Kjell Arne Knutsen, Merete Hansen, Vidar Hansen og Gøril Føleide. Foto: Tom Skoglund / Altaposten

Vitner om ulykken: – De fløy veldig lavt

Vitner i nærheten av helikopterulykken forteller om sterke inntrykk. – Da jeg så opp, var det svart røyk som sto opp fra fjellet – og så kom flammene.

Tom Skoglund (Altaposten)

Ole Viggo Føleide, Kjell Arne Knutsen, Merete Hansen, Vidar Hansen og Gøril Føleide var alle fem på Kvenvikmoen for å spille golf, da det gikk helt galt i fjellsiden.

– Da jeg så opp, var det svart røyk som sto opp fra fjellet – og så kom flammene, mye flammer, sier Føleide til Altaposten.

– Flammene varte ikke så lenge, sier Knutsen.

Små eksplosjoner

Det kom fem-seks små eksplosjoner i etterkant, forteller de fem, som var på bane seks på golfbanen, der de hadde fri utsikt til det som skjedde.

– Vi snakket i forkant om at helikopteret var lenge borte. Det var helt stille, så helikopteret må kanskje ha vært inne i Alta, sier de.

– Fløy lavt

Kjell Arne Knutsen forteller at det var sterke inntrykk.

– Jeg så oppover, hørte smell, og så voldsomt mye flammer oppe på fjellet. Jeg tenkte, at dette kan ingen overleve, sier han, og tilføyer:

– De fløy veldig lavt, kom fra nord og svingte opp mot skråningen før det skjedde. Jeg så ikke direkte på helikopteret da det eksploderte, presiserer han.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder