HEISTE OPP: Bilen som ble funnet i vannet ved Åvik brygge i Lindesnes ble i morgentimene heiste opp på land. Foto: Idar H. Lamo, Lindesnes avis

Én person omkom da bil havnet i sjøen

Én person er funnet død etter at en bil kjørte i vannet ved Åvik brygge i Lindesnes natt til lørdag.

Politiet fikk inn meldingen via brannvesenet klokken 1.50 natt til lørdag, sier operasjonsleder Sveinung Alsaker i Agder politidistrikt til NTB.

– Det var en privatperson som hadde hørt et smell og deretter et rop ved Åvik, i nærheten av sjøen. Vi sendte brann og politi til stedet og søkte på land og i sjøen.

Fant tom bil

En halvtime senere fant dykkerne et kjøretøy i vannet nedenfor brygga, men det var ingen personer i bilen. Lørdag morgen bekrefter politiets innsatsleder, Magne Langseth, overfor Fædrelandsvennen at én person er funnet omkommet.

– Noen timer etter at de hadde gått gjennom bilen, fant de en person omkommet i sjøen. Vedkommende er ikke identifisert, men vi har kontaktet de pårørende til bileieren, og vi prøver å ivareta dem så godt vi kan, sier operasjonsleder Linn Andresen til NTB ved 10-tiden lørdag.

Politiet opplyser på Twitter at det var dykkere som fant personen.

SØK: Et stort antall redningsmannskap deltok i søket i natt ved Åvik brygge i Lindesnes. Foto: Jacob Buchard

Ulykkesgruppe og krimteknikere er kalt ut til ulykkesstedet, opplyser Andresen.

– Vi er fortsatt i en aktiv fase, og vi kommer til å etterforske saken videre. Så langt er det ingen vitner som vi kjenner til, og det er for tidlig å si noe om hvordan dette har skjedd.

Heiser bilen opp

Redningsselskapet, Kystvakten, et Sea King redningshelikopter og dykkere fra det lokale brannvesenet var blant dem som deltok i søket natt til lørdag.

Brannvesenet jobber nå med å hente bilen opp fra vannet, opplyser innsatsleder Torbjørn Høyland ved 110-sentralen i Agder.

Omstendighetene rundt ulykken er ikke kjent.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder