SMERTEFULLT: Her står Anney Niyokindi foran kjellerleiligheten hvor hun fikk den vonde opplevelsen av et insekt i øret. Foto: Privat

Våknet av skjeggkre i øret: – Så vondt at du nesten blir gal

Anney Niyokindi trodde det var håret som vekket henne og irriterte. Der tok hun smertelig feil. I flere timer jobbet hun med å få et insekt ut av øret.

– Jeg lå i sengen og sov da jeg kjente noe på øret. Først tenkte jeg det var rastaflettene mine, så jeg prøvde å børste det bort. Men da jeg gjorde det kjente jeg noe krype lenger inn, sier Anney til VG.

Klokken var seks på morgenen onsdag denne uken, da hun fikk en ubuden gjest på besøk. Men selv om insekter generelt ikke er høylytte fikk hun ikke ro fra denne.

les også

Vi ble med en skadedyrtekniker på jobb: Slik kan du bli kvitt skjeggkre

Pluss content

– Sinnssykt vondt

– Hodet begynte å riste, det var som å ha et helikopter der da den gikk på trommehinnen.

I tillegg beskriver den uheldige verten til skjeggkreet opplevelsen som svært smertefullt.

– Når den ligger rolig kjenner og hører man at øret er tett, men når den beveger seg gjør det sinnssykt vondt da den går på trommehinnen. Det gjør så vondt at du føler du blir gal. Det er noe inne i hodet ditt du ikke får ut og som ingen andre kan se, forklarer Anney.

IKKE BARE I VEGGEN: Skjeggkre finner seg ikke nødvendigvis kun til rette i husveggene, Anney fikk også en i øret. Foto: Gisle Oddstad

Men selv om det bråket og var veldig smertefullt fikk hun ikke ut det plagsomme udyret. Først prøvde hun på egen hånd med en pinsett, men fikk kun nappet av ett bein. Dermed fortsatte ferden inn i de trange øregangene for den bråkete gjesten.

– Vi dro på legevakten, men de åpnet ikke før klokken halv ni, så jeg ble sittende og vente hjemme.

Rundt syv timer i øret

Da de åpnet ble hun sittende der og vente. Men det orket hun ikke veldig lenge.

– Til slutt sto jeg og skrek og ba om å få komme inn.

Det viste seg at de ikke hadde redskapene til å få fjernet skjeggkreet der. Derfor gikk turen videre til Haukeland Sykehus og til en spesialist. På dette tidspunktet tror Anney at klokken har blitt 10.30.

les også

Kakerlakkgift settes inn i krigen mot skjeggkre

– Der ble jeg sittende og vente litt til. Da de fikk den ut var klokken ett. Det tok i hvert fall en halvtime hos legen før de fikk den ut, sier hun.

Etter rundt syv timer ble Anney kvitt skjeggkreet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder