INNSTILT: Ap-politiker Trond Giske. Her på et bilde fra mars i fjor. Foto: Tore Kristiansen, VG

Trond Giske innstilt til nytt lederverv i Trondheim

Trond Giske er innstilt som styreleder i Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon, melder Adresseavisen.

  • Siri Eggen

De har generalforsamling 17. juni. Arbeidernes Økonomiske Fellesorganisasjon (AØF) eier og drifter blant annet Folkets Hus i Trondheim.

– Jeg fikk en forespørsel om jeg kunne ta på meg å gjøre en jobb der, og det kan jeg. Det er et hus som betyr mye for meg, med leietakere som står hjertet mitt nært. Så da jeg ble spurt, så jeg det nesten som en forpliktelse å bidra når jeg nå har tid til det, sier Giske til Adresseavisen.

Leder i valgkomiteen i AØF, Pål Sture Nilsen, sier at den tidligere Ap-nestlederen nesten er født og oppvokst i Folkets Hus, blant annet gjennom verv i AUF og Arbeiderpartiet.

– Han har beina godt planta i arbeiderbevegelsen, og i tillegg er han tidligere næringsminister og kulturminister, så det er klart han har med seg en del erfaring, sier Nilsen til avisen.

Giske trakk seg i fjor vinter som nestleder i Ap som følge av flere varsler, men har avvist anklagene om seksuell trakassering. Han mistet plassen i Aps sentralstyre og sa fra seg vervet som finanspolitisk talsperson.

Han er innvalgt på Stortinget som representant for Sør-Trøndelag, og i starten av juni giftet han seg med Haddy Njie i Nidarosdomen.

Rettelse: Et sted i teksten ble Giske referert til som «den tidligere Ap-lederen». Dette er feil. Giske har vært Ap-nestleder, ikke leder. Feilen ble rettet 12. juni kl. 8.29.

Mer om

  1. Trond Giske
  2. Arbeiderpartiet (Ap)
  3. Politikk
  4. Rettet

Flere artikler

  1. Trond Giske fikk lederverv i Trondheim

  2. Stor spenning rundt mulig Giske-comeback

  3. Kristian Skard gikk ned på kne – fikk ja fra Hadia Tajik

  4. Lokallagsleder: Giske ville ha ekstra medlemsmøte i Ap-laget som vraket ham – fikk nei

  5. Tajik befester kronprinsesse-posisjon

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder