VANSKELIG MANN: Den utagerende mannen måtte både stroppes fast og holdes nede av medpassasjerer og kabinpersonale under den heseblesende flyturen. Foto: VG-tipser

Full mann lagde kvalm på fly

En norsk mann i 50-årene var beruset og utagerende på et fly fra Warszawa til Oslo, og slo både medpassasjerer og kabinpersonale.

  • Halvor Bjørntvedt

Operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt sier til VG at de arresterte mannen da flyet ankom Oslo Lufthavn.

– En nordmann i 50-årene har vært god og full, og både slått og vært ufin mot flere passasjerer og mot personalet. Han er kjørt i arresten og vil bli anmeldt for flere forhold, sier Marstad.

Ifølge politiet hadde mannen sittet og drukket i løpet av flyturen, og var ikke samarbeidsvillig da politiet ankom flyplassen. Ingen av de som ble slått ble skadet.

les også

Verdens sikreste flyselskaper: SAS på topplisten

En passasjer VG har vært i kontakt med forteller at den berusede mannen oppførte seg truende, og at han både slo og spyttet mot andre passasjerer om bord.

– Da flyverten kom for å stanse ham, slo mannen til han så han falt. Passasjeren ved siden av meg måtte rykke opp og hjelpe til med å få kontroll over ham, sier passasjeren til VG.

Det stoppet imidlertid ikke der.

Etter et langvarig basketak klarte personalet med hjelp fra passasjerer å binde mannen fast i flysetet med setebeltet, men han klarte igjen å rive seg løs, forteller vitnet til VG.

les også

Kabinansatte i SAS og Norwegian vil bremse alkoholsalget på norske flyplasser

– Til slutt fikk de kontroll over ham ved å bende hendene hans fast bak flysetet og binde ham fast med bandasje fra førstehjelpsskrinet. De satte også et munnbind på ham.

– Han kom med trusler og skrek. Det var ganske skremmende, og man begynner jo å tenke terror.

Politiet bekrefter overfor VG at kranglefanten måtte bli stroppet fast med setebelte av personalet.

– Jeg har ikke sett noe konkret om verbale trusler, men han blir beskrevet som svært hissig, sier operasjonsleder Terje Marstad.

Han forteller at mannen blir anmeldt for ordensforstyrrelser, kroppskrenkelse, og antagelig «noe» innenfor luftfartsloven.

Mer om

  1. Fly

Flere artikler

  1. Politiet slår alarm: – Ring ungdommen deres!

  2. Slik var nyttårsnatten: Branner, slagsmål og vold mot dørvakter

  3. Politiet har stanset ungdomsfester flere steder i landet

  4. Flere biler i tunnel-ulykke - seks skadet

  5. Mye fyll og bråk flere steder i landet

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder