SJELDEN FANGST: Nicolai Ødegård fikk blant annet en gråhai på kroken. Etter fisketuren kunne han krysse av for å ha fanget sin 29. art på stang. Foto: Robin Wolff Ødegård.

Dobbel hai-fangst for Nicolai (10)

Nicolai Ødegård kunne slippe jubelen løs etter å ha fått to sjeldne arter på kroken.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

På fisketur med pappa Robin og hans kamerat ble det dobbelt fangst for tiåringen. For på kroken havnet ikke bare én, men to haier.

Fangsten fant sted i Sandebukta i Vestfold lørdag og ble først omtalt hos nettstedet Hooked.

les også

Roy Erik (71) fikk svært sjelden fisk: – Nappet villere enn vanlig

Målsettingen for både far og sønn denne turen var nemlig å få småflekket rødhai, en haiart som på landsbasis er nokså uvanlig å få på stang, men som er relativt tallrik i Sandebukta og ellers i Oslofjorden, ifølge fiskenettstedet.

DOBBEL HAI-LYKKE: Her poserer en solt 10-åring med en nyfanget småflekket rødhai. Begge haiene ble sluppet igjen ut etter å ha blitt målt og fotografert. Foto: Foto: Robin Wolff Ødegård.

Sjelden fangst

Først var det pappa Robin som fikk en småflekket rødhai på kroken. Det ga 10-åringen blod på tann og han giret opp fiskingen etter en servering med pølser fra termos.

Fiskingen foregikk med selvlagde takler med selvlysende slange, sirkelkrok og makrell som agn.

les også

Rekordstor: Hallvard dro i land monster-stør på 85,1 kilo

Etter hvert merket han at det var noe som hadde bitt på kroken, og da han fikk fangsten opp på isen ble det stor ståhai. Det var nemlig en gråhai som hadde latt seg lure.

– Folk kom løpende for å se på den. Vi tok bilder, vekt og mål før vi slapp den forsiktig ut igjen, sier Nicolai til Hooked.

Gråhaien veide 1,96 kilo og var 80 centimeter lang. Ifølge fiskenettstedet er det en sjelden art å få på kroken i Norge.

les også

Fikk kveite nesten dobbelt så tung som seg selv

– Veldig kult

Men fisketuren var ikke slutt riktig enda. Da Nicolai, faren og medfiskeren Thomas hadde begynt å pakke sammen utstyret merket tiåringen at noe var på gang igjen.

– Jeg løp bort og tok tak i stangen, sveivet opp og der hang det en småflekket rødhai på 700 gram. Det var veldig kult, for da hadde jeg fått to haiarter på en tur, sier tiåringen til Hooked.

Pappa Robin er en ivrig fisker som også er leder i Ski Havfiske Klubb. Han forteller at det blir mange fisketurer fremover, og at det fortsatt er noen arter igjen på ønskelisten til å både far og sønn.

– Det har vært mye prat om fisketuren siden, sier pappa Robin Ødegård til VG søndag kveld.

Se videoer av flere heldige fiskere her:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder