DREPT: Gudrun Myrvang Thomassen ble 84 år. Hun ble funnet drept i sin bolig i Lenvik i Troms november 2017. En 22 år gammel kvinne er tiltalt for drapet. Foto: REIDAR INGEBRIGTSEN/FOLKEBLADET

Finnsnes-drapet: Tiltalt 22-åring var psykotisk før drapet

SENJA (FOLKEBLADET) Den 22 år gammel kvinnen som står tiltalt for å ha drept Gudrun Myrvang Thomassen i fjor forklarte i retten mandag at hun led av vrangforestillinger.

Da rettssaken startet i Senja tingrett mandag, erkjente den tiltalte kvinnen drapet.

Bakgrunn: Gudrun Thomassen (84) drept på Finnsnes

Etter en rettspsykiatrisk vurdering av kvinnen er det enighet om at hun var psykotisk da hun 20. november i fjor påførte Gudrun Myrvang Thomassen så omfattende skader at hun døde.

Drapet skjedde i Thomassens hjem i Finnsnes i Troms.

– Tiltalte var psykotisk, og årsaken til det har muligens sammenheng med en stoffskiftesykdom som tiltalte hadde, der medisineringen var avsluttet, sa aktor Hugo Henstein i retten mandag.

Under 22-åringen forklarte seg for retten om selve drapshandlingen, og tiden før, men sa at hun ikke husker alt som skjedde, ifølge Folkebladet.

Artikkelen fortsetter under bildet.

I RETTEN: VGs samarbeidetsavis Folkebladet dekker rettssaken mot den 22 år gamle kvinnen som er tiltalt for drapet på Gudrun Thomassen i fjor. Her er aktor Hugo Henstein (tv) og forsvarer Ulf Hansen. Foto: Stian Jakobsen/Folkebladet

Hun forklarte at hun var psykotisk den siste måneden før drapet, og at hun gradvis ble verre fram mot drapet.

Ifølge 22-åringens forklaring led hun av vrangforestillinger i forkant, blant annet at alle som oppholdt seg rundt henne var besatt.

Thomassen var blant annet kjent som en som jobbet som healer i lokalmiljøet. Blant dem som skal ha søkt hjelp hos avdøde, er kvinnen som er tiltalt for å ha drept henne.

I retten sa den tiltalte kvinnen at hun ikke kjente Thomassen godt, men at hun var en veldig god person, og at hun hadde hjulpet henne med healing.

I retten mandag spurte bistandsadvokat Kjetil Rege tiltalte om det var tilfeldig at hun løp til Thomassens hus:

– Jeg søkte nok hjelp hos henne, men jeg var veldig forvirra, svarte den tiltalte.

Påtalemyndigheten vil legge ned påstand om at kvinnen overføres til tvungent psykisk helsevern.

Kort tid etter at kvinnen ble pågrepet hjemme hos drapsofferet, ble hun lagt inn til behandling på Åsgård psykiatriske sykehus i Tromsø. Hun er fremdeles innlagt ved sykehuset i dag.

I retten mandag fortalte kvinnen at hun våknet fra psykosen etter hvert, og at hun da ble kastet inn i det som hadde skjedd før hun ble innlagt. Hun sa at hun måtte prøve å forstå alt som hadde skjedd.

Det er satt av tre dager til rettssaken. Aktor Hugo Henstein har kalt inn rundt 15 vitner. Retten har besluttet delvis lukkede dører under behandlingen av saken.

Kilde: Folkebladet/NTB

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder