Dagbladet: Politiet rykket ut til beruset flypassasjer – var etterlyst

Politiet rykket lørdag ut til Torp flyplass på grunn av en beruset flypassasjer. Det viste seg å være en etterlyst mann.

innenriks.vaktsjef@ntb.no

– Han var etterlyst fra Oslo politidistrikt i forbindelse med forkynnelse av en tiltalebeslutning, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sørøst politidistrikt til NTB.

Mannen er tiltalt for tyveri en luksusklokke, en høyttaler og klær fra flere eksklusive forretninger i Oslo i fjor sommer, ifølge Dagbladet.

Saken er berammet i Oslo tingrett 22. januar i år, men tiltalebeslutningen er ennå ikke blitt forkynt for mannen selv og han ble dermed etterlyst av politiet.

les også

Eksperter om overvåkningsvideoen: Slik kan politiet analysere de mystiske mennene

les også

Maria ba om prisen for å felle et tre, stormen gjorde jobben

Groth sier det ennå ikke er besluttet om det er aktuelt med varetektsfengsling på grunn av etterlysningen.

Dagbladet skriver at det var Pål Enger, kjent for å stå bak tyveriet av Edvard Munchs «Skrik» i 1994, som ble tatt.

VG har ikke fått bekreftet dette fra politiet.

Engers forsvarer Fridtjof Feydt sier til Dagbladet at han lørdag kveld ikke er kjent med at Enger skal ha blitt brakt inn av ambulanse fra Torp lufthavn.

– Han har vært etterlyst på grunn av den tiltalebeslutningen og fordi den ikke er blitt forkynt for ham. Det er fordi han ikke er så lett å få tak i, sier Feydt. Han legger til at han ikke tror det ligger noe annet i etterlysningen enn at politiet har lurt på hvor han er.

Politiet i Sandefjord fikk klokken 19.30 lørdag kveld melding om at en mann i 50-årene var beruset og lagde støy om bord på et Norwegian-fly fra Malaga. Da flyet landet på Torp møtte dermed politiet opp. Også ambulansen var til stede fordi mannen klaget på brystsmerter.

Han ble sjekket av ambulansepersonell, og ble deretter tatt med til legevakten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder