Politiet i Tromsø ble stresset og ga narkotikabeslag tilbake

Da politiet i Tromsø fikk beskjeden «slipp alt dere har i hendene» gjorde de nettopp det, og ga narkotikabeslag tilbake til en pågrepet mann.

  • NTB

les også

Rekordstort narkotikabeslag på Svinesund

Mannen ble stoppet i tollen på Tromsø lufthavn med 1,2 gram marihuana og tre poser med til sammen 50 gram «ukjent stoff» 11. november i fjor, skriver Nordlys.

Tollvesenet tilkalte politiet og stoffet ble overlevert. Politiet tok i tillegg beslag i to mobiltelefoner og to kniver, og besluttet at mannen skulle fraktes til politistasjonen.

Men da mannen var plassert i bilen fikk patruljen plutselig beskjed om et nytt, væpnet oppdrag med meldingen «slipp det dere har og kjør utrykning mot Eidkjosen».

les også

Stort narkotikabeslag i Nord-Norge

De slapp den pågrepne mannen, og midt i kaoset forsvant også beslagene de hadde gjort. Det ble oppdaget da Tolletaten tilbød seg å teste det ukjente stoffet.

En «litt skamfull» politibetjent innrømmet at han hadde levert det tilbake til mistenkte.

– En spesiell situasjon som åpenbart ikke er riktig håndtert, svarer Ole Bredrup Sæverud, politimester i Troms politidistrikt.

De varslet selv Spesialenheten for politisaker som har konkludert med at betjentene opptrådte klanderverdig, men de finner likevel ikke at det har skjedd noe straffbart.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder