– Bussjåføren tekstet og tastet nesten hele veien

Arthur Miller fikk en sjokkstart på juleferien i Norge på fredag. På vei fra Oslo til Voss oppdaget han at bussjåføren brukte store deler av tiden til å tekste og se på en mobilapp.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det var ordentlig skummelt. Det begynte etter at vi hadde byttet sjåfør, omtrent halvveis på turen, sier brasilianske Arthur Miller, som for syv år siden var utvekslingsstudent i Norge.

Nå er han kommet tilbake for å feire jul hos vertsfamilien hadde bodde hos den gangen. Det var Bergens Tidende som først omtalte denne saken.

– Jeg satt foran i bussen og det var lett å se hva sjåføren drev med, sier Miller.

Skummelt

Overfor VG legger han ikke skjul på at han synes det til tider var svært skummelt.

Les også: Se rutebussens elleville forbikjøring

– Veien var ganske glatt, det er mange tunneler på denne strekningen. Han kjørte mye med høyrehånden mens han holdt mobilen i venstre. Når han hadde begge hendene på rattet, lå telefonen i fanget hans, forteller Arthur Miller.

SKUMMEL START: Brasilianske Arthur Miller fikk en skummel start på juleferien da han tok bussen fra Oslo til Voss og oppdaget at sjåren store deler av tiden tastet og så på mobiltelefonen. Foto: PRIVAT

Han tror ikke det var noen andre på bussen, hvor han anslår at det rundt 20 andre passasjerer, som så hva sjåføren holdt på med.

– Det var mange barn og familier som var på bussen på vei hjem for feire jul, vil jeg tro, fortsetter Miller.

Les også: Bussjåfør fratatt lappen etter råkjøring

Han forteller videre at han ikke konfronterte sjåføren med kjøringen hans. Han tok det heller ikke opp med noen av de andre passasjerene.

– Jeg hadde ikke lyst til å lage bråk der og da, sier Miller.

Busselskapet: Uakseptabelt

Driftssjef Jarle Bugge i Nor-Way Bussekspress sier til VG at dette er uakseptabelt av sjåføren.

– Han burde vite bedre, og jeg må si at jeg synes det er skuffende. Det finnes ikke noe forsvar for det han gjør, sier Bugge.

Les også: Men denne busssjåføren reddet en andefamilie i morgen-rushet

Bugge forteller at forholdet allerede er tatt opp med den aktuelle sjåføren av selskapets daglige leder.

– Sjåføren har det ikke godt nå, han beklager det som har skjedd på det sterkeste og lover at det aldri skal skje igjen. Saken vil likevel bli fulgt opp etter jul, slik vi alltid gjør med denne typen saker, sier Bugge.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder